Roman Grüter, bioznanstvenik sa Sveučilišta primijenjenih znanosti u Zürichu kaže kako znanstvenici već dulje vrijeme upozoravaju na to da klimatske promjene povećavaju pritisak na uzgajivače kave u gotovo svim regijama svijeta, zbog čega bi taj mnogima omiljeni napitak mogao postati luksuzna roba.
Višetjedne obilne kiše ne prestaju u brdima oko Viktorijina jezera u istočnoj Ugandi, prkoseći uobičajenim obrascima padalina i nagovještavajući potencijalnu katastrofu za lokalno gospodarstvo.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu