Ljeto u stilu chic 70-ih

Autor: Poslovni.hr , 22. lipanj 2015. u 14:28
Foto: Press

Ovogodišnji ljetni modni trendovi kao da su se porječkali, s jedne strane zagovara se minimalizam, a s druge ekscentrični, nepredvidljivi miksevi boja i stilova.

Igrajte se s modom, to je put do vašeg jedinstvenog i neponovljivog stila”, poruka je dizajnera modne kuće Reserved, brenda koji odnedavno i u Hrvatskoj nudi odjeću, obuću i modne dodatke za žene, muškarce i djecu.

“Bilo da radite u trendi agenciji za odnose s javnošću ili u formalnom financijskom okruženju, među ovogodišnjim ljetnim trendovima izbora je napretek”, kažu u Reservedu. Tako su za ljetnu sezonu glavne smjernice u poslovnim modnim trendovima u ženskoj modi minimalizam, haljine i kombinezoni koji naglašavaju siluetu, plisirane suknje i one s naborima. No tu su, kažu Reservedovi stručnjaci, i životinjski i cvjetni printevi, ali i oni crno-bijeli s grafičkim uzorcima. Za ljubitelje boja tu su pastelne nijanse, prije svega plave, bež, svijetloružičaste, pistacio zelene, limun žute te puderasti tonovi. Sve ove trendove moguće je, kažu u Reservedu, uspješno kombinirati s klasičnim kostimima ili odijelima. Ključni komadi u takvim kombinacijama mogu biti raznovrsne prozračne košulje i bluze te suknje i haljine tropskog printa.

“Osim navedenih glavnih trendova, u kolekciji su ponuđeni i artikli u intenzivnim i fluorescentnim bojama, te klasični ljetni komadi u mornarskom stilu. Vrlo dobro su ukomponirani i trenutno izuzetno popularni trendovi ‘chic 70-ih’, cvjetni printevi kroz lagane bluze i košulje, trendi majice, te sve popularnije hlače trapez kroja”, poručuju modni stručnjaci ove kompanije.

Iako je, napominju, naglasak na minimalizmu, poželjna je doza zaigranosti. A ona se postiže kroz kombinaciju ženstvenih modela s malim cvjetnim ili geometrijskim printevima, djelomično prozirnim komadima i slaganjem različitih materijala. Kombiniraju se bež i plave nijanse s bijelom ili crnom bojom, ili, pak, topliji tonovi opet u kombinaciji s crnom ili bijelom.

Suknje su dužine do koljena ili ispod. Poželjne su ili klasične uske ili druga krajnost – plisirane i nabrane široke suknje A kroja. Tu su i košulje od laganih prozračnih, čak i prozirnih materijala s decentnim printom životinja, bilja ili geometrijskih oblika. Za one koji ne vole previše kombinirati preporučuju se haljine-košulje. Osim jednobojnih, dostupne su i haljine s printevima. Takvoj haljini je dovoljno dodati zanimljiv remen ili krupniji komad nakita kako bi se postigao zaokružen izgled koji je i dalje u granicama minimalizma, ali prati ovosezonsku zaigranost u modi. Ovosezonski trendovi dozvoljavaju kombiniranje klasičnih komada poput sakoa, hlača ili suknje, s komadima koji se se nekad smatrali nepoželjnima u profesionalnom okruženju – pamućim majicama s printom ili onima bez rukava te prozirnim košuljama.

“Zamislite paletu boja od baby plave, preko bordo crvene do kričavo žute ili zelene i oživite svakodnevne dosadne poslovne kombinacije. Kombinirajući navedeno s modnim dodacima, postiže se zanimljiv poslovni stil”, poruka je dizajnera poljske modne kuće.

Govorimo li o muškoj modi, ključni komadi su lagani laneni ili pamučni sako u kombinaciji s košuljom, majicom kratkih rukava ili polo majicom. Na svoje će doći i hrabriji jer su poželjni ekscentrični, nepredvidljivi i optimistični miksevi boja i stilova. Nose se prozračni materijali, ali zaigrani detalji. Hit sezone su “razdvojena” odijela, kombinacija u kojoj je sako jedan stil, a hlače drugi. Tu su i ravne hlače, sitno kariran ili kockast uzorak u kombinaciji s majicom jarke boje. Poželjan je diskretan miks točkastog i kockastog uzorka, a među materijalima su zvijezde lan, platno te druge lagane i prozračne tkanine

“Muškarac koji prati trendove poigrat će se s uzorcima i pastelnim bojama, uklopiti ih u dandy te postići zaigran, a s druge strane i smart izgled koji je obilježje tog ‘looka’. Dozvoljene su bermude, ležerne hlače i obične majice, čak i bez rukava ili rubova”, kažu u Reservedu. Uz ljeti uvijek aktualan mornarski stil, nameće se i “street smart” moda. Karakteriziraju ju neuobičajene, ali ležerne kombinacije komada u pastelnim bojama s onima u neutralnoj ili bijeloj. “Neka vam inspiracija bude talijanska rivijera i pješčane plaže. Ovaj izgled postiže se jednostavnim retro komadima, jednobojnima majicama s linearnim printom, hlačama opuštenog kroja, mikro motivima…”, preporuka je dizajnera.

Komentirajte prvi

New Report

Close