Lisinski subotom predstavlja impresivnu novu sezonu

Autor: Marta Duić , 14. svibanj 2014. u 15:20
Photo: Anto Magzan/PIXSELL

Najprestižniji ciklus Lisinski subotom predstavio je svoju novu koncertnu sezonu te najavio novih 12 koncereta koji će vam omogućiti neprocjenjiv doživljaj glazbe.

Najprestižniji ciklus Lisinski subotom predstavio je svoju novu koncertnu sezonu te najavio novih 12 koncerata koji će vam omogućiti neprocjenjiv doživljaj glazbe.  Završni koncert ove sezone je u subotu 17.svibnja 2014., a novu sezonu otvara Simfonijski orkestar Čajkovski 25.rujna 2014.

˝Tko ne riskira, ne profitira.˝- komentirao je novu koncertnu sezonu Dražen Siriščević, ravnatelj KD Vatroslav Lisinski. Kako objašnjava, da su štedjeli i uključili manje poznata imena ne bi nikako mogli privući ni gledatelje, ni sponzore. Od 2009. godine otkada obnaša funkciju ravnatelja budžet koncertne dvorane Lisinski pao je za 60%. Siriščević naglašava kako financijsko stanje loše i kako obavlja težak posao, ali se nada pozitivnim promjenama i boljoj suradnji s gradom i Ministarstvom kulture.

Od dvanaest koncerata koji će biti melem za uši svim ljubiteljima klasične glazbe posebno izdvajamo  praizvedbu opere Madame Buffault Borisa Papandopula koja će nam otkriti dio čudesne glazbene ostavštine ovog poznatog skladatelja. Također posebno je najavljen i koncert Baroknog ansambla kojim slave 15 godina rada te  koncert Puhači s dušom kojim će duhački odjel Muzičke akademije u Zagrebu proslaviti 60.godina impresivne karijere.

Komentirajte prvi

New Report

Close