Vikend menu
vikend menu

Limun semifreddo

Mmmm, pravo ljetno osvježenje s okusom limuna. Prokuhana limunska kiselina u šećernom sirupu podarit će ovom desertu dodatnu mirisnu notu citrusa.

Promo
22. kolovoz 2021. u 09:26
Foto: Podravka

Jaje, žumanjke, šećer i limunsku kiselinu izmiješajte električnom miješalicom.
Umiješajte maslac narezan na listiće i zagrijte na srednje jakoj vatri uz miješanje dok ne počne vreti. Kuhajte nekoliko minuta, maknite s vatre i odmah procijedite kroz finu mrežu. Posudu stavite u ledenu kupelj i ohladite uz miješanje.
Slatko vrhnje izmiješajte u šlag i umiješajte u ohlađenu limun kremu. Kremu izlijte u kalup ili manje kalupe (Ø 8 cm) koje ste obložili papirom za pečenje. Stavite u zamrzivač na nekoliko sati ili preko noći.
Limunu skinite koricu (bez bijelog dijela) i narežite na tanke trakice. Prelijte vrelom vodom i ostavite stajati oko 30 minuta.
Vodu i šećer pomiješajte te kad zavrije umiješajte limunovu koricu i zajedno kuhajte oko 10 minuta. Pripremljeni sirup možete čuvati u hladnjaku.

Sastojci
1 jaje
4 žumanjka
100 g šećera
10 g Limunske kiseline Dolcela
50 g maslaca
300 ml slatkog vrhnja

Za dekoraciju
2 limuna
100 ml vode
160 g šećera

Posluživanje: Kalup izvadite iz zamrzivača i izvadite slasticu, ukrasite je ušećerenom koricom limuna i poslužite.
Savjet: Semifreddo možete ukrasiti i tučenim šlagom.

Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE

New Report

Close