Kupio automobil star 13 godina, a uopće nije vidio prodavatelja

Autor: Poslovni.hr , 30. ožujak 2021. u 12:57
Foto: Igor Soban/PIXSELL

U Hrvatskoj je tržište rabljenih automobila čak pet puta veće od tržišta novih automobila.

Neostar je objavio da je preko njihove platforme za prodaju rabljenih vozila od početka godine dogovoreno 515 prodajnih transakcija za vozila koja imaju jamstvo treće strane, odnosno Neostara, a nakon što su uveli i online kupovinu, prošlog tjedna tako su prodali i prvi automobil.

Kako navode, radi se o autu koji je star 13 godina, a cijeli proces realizirao se bez fizičkog povezivanja kupca i prodavatelja, pišu 24 sata.

U Hrvatskoj je tržište rabljenih automobila čak pet puta veće od tržišta novih automobila, dok je u Europskoj uniji tržište rabljenih tri puta već, a iz Neostara navode da je visok broj pregleda njihove platforme u protekla dva mjeseca pokazao da je tržište rabljenih vozila u Hrvatskoj spremno za disrupciju kojom se uvode nova pravila u prodaju i kupovinu rabljenih automobila.

Na platformi korisnici mogu oglasiti prodaju vlastitog vozila, kupiti rabljeno vozilo ili dogovoriti servisnu uslugu. Sve tri usluge osmišljene su na način da korisnicima pruže maksimalnu transparentnost i sigurnost.

Komentirajte prvi

New Report

Close