Kardiolozi apeliraju: Ova aktivnost može dovesti do srčanog udara

Autor: Poslovni.hr , 27. siječanj 2023. u 10:21
Foto: Pixabay

Taj se zadatak smatra intenzivnom fizičkom aktivnošću.

Vjerojatno ste mnogo puta čuli da se ljudima preporučuje savjetovanje s liječnikom prije nego što započnu neki program fizičke aktivnosti. To također vrijedi i za čišćenje snijega, jer se smatra intenzivnom fizičkom aktivnošću.

Ako imate kardiovaskularnih problema, dijabetes, bolest bubrega ili ste trenutno na nekom režimu fizičke aktivnosti, trebalo bi da razgovarate s liječnikom, prije nego što se opredijelite za čišćenje snijega ispred svog doma, piše B92.

Možda će vas iznenaditi, ali upozorenja koja se odnose na čišćenje snijega, vrijede i za korištenje strojeva za čišćenje snijega. I to se također smatra zahtjevnom fizičkom aktivnošću, iako bi barem u teoriji, trebalo biti lakši zadatak, jer dio posla ipak odrađuje stroj.

Kardiolozi preporučuju da osobe koje su bile podvrgnute ugrađivanju premosnice ili koronarnoj angioplastici, ili koje su već preživjele srčani ili moždani udar, ne čiste same snijeg. Tu uključuju i sadašnje i bivše pušače, osobe s dijabetesom, pretile osobe, osobe s hipertenzijom, povišenim kolesterolom i osobe koje inače nisu fizički aktivne.

Komentirajte prvi

New Report

Close