Kako i koliko često bi trebali prati traperice? I što s njima nakon pranja

Autor: Poslovni.hr , 28. ožujak 2023. u 10:17
Foto: Pixabay

Nakon pranja, preporučuje da ih odmah izvadite iz perilice rublja i otresete kako bi se što prije osušile prirodnim putem.

Ponekad se čini da dosta stvari radimo pogrešno kada je riječ o svakodnevnom održavanju uobičajenih predmeta u našem domu što uključuje i održavanje odjeće.

Tako se za traperice često kaže da ih ne trebamo prati ili da ih trebamo ubaciti u zamrzivač na nekoliko sati kako bi se riješili bakterija. No, što je prava istina?

Direktorica proizvodne tehnologije brenda Marks & Spencer Monique Leeuwenburgh da bismo trebali prati naše traperice što je manje moguće. Također, naglasila je da traperice ne sušimo u sušilici, piše Klixba.

“Što manje možete prati svoje traperice, to one bolje zadržavaju svoj izgled, posebno kada je riječ o tamnim indigo trapericama”, rekla je Leeuwenburgh.

Ovaj savjet su podržavaju iz dizajneri brenda traperica Levi Strauss, rekavši kako traperice treba prati jednom u deset nošenja, a ako se u međuvremenu pojavi neka mrlja na njima, treba je ukloniti mokrom krpom i blagim sredstvom za čišćenje mrlja na odjeći.

Leeuwenburgh je upozorila da bi traperice trebali prati naopako sa zakopčanim gumbom po mogućnosti na 30 stupnjeva uz korištenje deterdženta za njegu boje.

Nakon pranja, preporučuje da ih odmah izvadite iz perilice rublja i otresete kako bi se što prije osušile prirodnim putem. Na kraju je naglasila da je stavljanje traperica u zamrzivač kako bi se riješili bakterija najobičniji mit.

Komentirajte prvi

New Report

Close