Jedna od najprepoznatljivijih figura američke i svjetske glazbene scene dolazi u Zagreb

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. siječanj 2024. u 16:00
Foto: YT

VH1 ju je uvrstio na popis 100 najvažnijih žena rock ‘n’ rolla

Glazbena ikona Grace Jones dolazi na premijerni koncert u Zagrebu na stadion Šalata u četvrtak, 4. srpnja, objavio je organizator koncerta agencija LAA.

Jedna od najprepoznatljivijih figura američke i svjetske glazbene scene, Grace Jones već gotovo četiri desetljeća definira glazbu, modu i umjetnost, te je neizostavan dio enciklopedija pop kulture. Veliki samostalni open air koncert u središtu Zagreba bit će prilika čuti presjek njezine karijere.

Autorica, pjevačica, glazbenica i model jamajkanskog porijekla svijetu je podarila opus upisan u glazbene klasike, od albuma poput “Warm Leatherette” i “Nightclubbing” do singlova kao što su “Private Life”, “Pull Up to the Bumper”, “I’ve Seen That Face Before” i “Slave to the Rhythm”, kojima je poharala glazbene ljestvice.

Od karijere modela s kojom je počela 70-ih do ikone Studija 54, filmske karijere u klasicima kao što su “Vamp,” “Conan the Destroyer” ili “A View to a Kill” te nezaboravnih nastupa, Jones je ostala poznata po svojoj androgenoj pojavi koja joj je zacementirala mjesto u pop kulturi.

VH1 ju je uvrstio na popis 100 najvažnijih žena rock ‘n’ rolla, dok ju je Billboard postavio među 40 najvećih imena klupske kulture. Počela je kao muza brojnim fotografima, a do danas brojni glazbenici i umjetnici ju navode kao uzor, među kojima su Lady Gaga, Rihanna, Lorde, Róisín Murphy kao i Nile Rodgers.

Dokumentarni film “Grace Jones: Bloodlight and Bami”, kao i memoari ironično nazvani “I’ll Never Write My Memoirs”, daju intimni uvid u život velike glazbene i modne ikone.

Vratila se na scenu 2009. sa zapaženim albumom “Hurricane”, a od tada nije prestala nastupati. Na pozornici je jednako originalna kao i na početku karijere, koncerti joj uključuju originalnu kostimografiju, te pršte od energije i provokativnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close