Izbjegavajte ova pića, mogu vam skratiti životni vijek

Autor: Poslovni.hr , 14. ožujak 2023. u 09:43
Foto: Pixabay

Neka od najgorih gaziranih pića sadrže više dodanog šećera nego nekoliko krafni ili pola litre sladoleda.

Za mnoge ljude nije neka tajna koliko gazirana pića mogu biti loša za vaše cjelokupno zdravlje. Ako svaki dan popijete limenku gaziranog soka, onda ste stvarno u opasnoj zoni. Svakodnevno pijenje gaziranih sokova može vas dovesti ne samo do toga da se udebljate, nego kao što neka istraživanja pokazuju, također radite na skraćivanju svog životnog vijeka – što je očito nešto što ne želite učiniti.

I nije važno koju vrstu gaziranog pića pijete. Bilo da se radi o dijetnoj varijanti, gaziranom soku s voćnim okusom ili limenci Coca-Cole, još uvijek štetite svom zdravlju, piše Klik.hr.

Osim činjenice da su ova pića krcata kemikalijama i čak mogu biti alarmantno visokokalorična, najveći problem s gaziranim pićima je količina dodanog šećera koju sadrže. Česta konzumacija dodanih šećera, osobito u obliku napitaka zaslađenih šećerom, može biti veliki faktor zašto ne možete izgubiti masno tkivo na trbuhu. Osim toga, može negativno utjecati na vaše raspoloženje i čak povećati rizik od razvoja dijabetesa tipa 2 i bolesti srca. A neka od najgorih gaziranih pića sadrže više dodanog šećera nego nekoliko krafni ili pola litre sladoleda.

Komentirajte prvi

New Report

Close