‘Isusove tenisice’ razgrabljene unatoč ludoj cijeni

Autor: Poslovni.hr , 10. listopad 2019. u 14:58
Foto: MSCHF web page screenshot

Tenisice Nike sa stvarnom svetom vodom u đonovima koštaju čak 3000 dolara (oko 20.000 kuna), a sve su rasprodane u samo nekoliko minuta od puštanja u prodaju.

"Isusove cipele" izrađene su od 100% lakirane vune dok su vezice isprepletene raspelom.

Čudesne cipele izradila je dizajnerska tvrtka MSCHF sa sjedištem u Brooklynu, koja je stvorila oko dvije desetine proizvoda kao način trolanja „kulture kolaboracije“, naveo je šef trgovine Daniel Greenberg za The New York Post.

„Pomislili smo na kolaboraciju hladnog čaja Arizona i Adidasa, gdje su prodavali cipele koje su reklamirale tvrtku za pića koja prodaje ledeni čaj“, usporednio je Greenberg. "Tako smo htjeli dati izjavu o tome kako je  kultura kolaboracije postala apsurdna."

Da bi to napravili, počeli je s "jednom od najutjecajnijih ličnosti u povijesti", Isusom Kristom.

"Pitali smo se kako bi izgledala kolaboracija s Isusom Kristom? Kako sam Židov, jedino što sam znao bilo je da je hodao po vodi."

Sveta voda ubrizgana u potplat Air Max 97 potječe iz rijeke Jordan. "Imam prijatelja u Izraelu", rekao je Greenberg u vezi toga – i blagoslovio ju je svećenik.

Kako bi promovirao svoje cipele, MSCHF je prethodno poslao šest pari tenisica YouTuberima i drugim zvijezdama, poput repera A $ AP Rocky. 

Cipele nisu ni u kom dijelu povezane s Nikeom – MSCHF je tenisice kupio po maloprodajnoj cijeni i ručno ih dizajnirao. MSCHF planira izbacivati kontroverzne proizvode poput ovog svakog mjeseca.

"Ali ovo je bila najsvetija od svih kolaboracija", naveo je šef prodaje tvrtke.

Komentirajte prvi

New Report

Close