Isprobali smo novi HUAWEI WATCH GT 4: Puno više od elegantnog pametnoga sata

Autor: PD VL native tim , 30. studeni 2023. u 11:14
Foto: Huawei

Novi HUAWEI WATCH GT 4 pametni sat, osim što ima bateriju koja traje i traje, oduševljava izgledom i funkcijama

U rujnu 2023. Huawei je predstavio svoj najnoviji pametni sat: HUAWEI WATCH GT 4. Ovaj pametni sat kombinira odličan dizajn, funkcije zdravlja i fitnessa te još puno toga u jednom uređaju. Nosili smo ga tjedan dana i evo što mislimo o njemu.

Foto: Huawei

Već na prvu, kada sam otvorila kutiju i stavila ga na ruku, primijetila sam kako dizajnom nije riječ o “klasičnom” pametnom satu, već izgledom podsjeća na tradicionalne satove, ali s odličnom kombinacijom tehnologije. Budući da sam veliki ljubitelj mode, ali i svakodnevnih aktivnosti poput odlaska u duge šetnje, shoppinga i kave nakon posla, ovaj sat idealan je za sve prilike. Bilo da je riječ o važnom poslovnom sastanku, koji zahtijeva nešto formalniju kombinaciju, odlasku u šetnju ili teretanu, sat se odlično uklapa, pa čak i postaje “statement” detalj, odnosno komad nakita koji će upotpuniti odjevnu kombinaciju.

Budući da se radi o satu koji je izrađen od nehrđajućeg čelika, bila sam pomalo skeptična, jer moja koža inače reagira na sve vrste metala i “pozeleni”. No ovdje to nije bio slučaj iako sam sat nosila gotovo cijeli dan pa i noć dok sam spavala, tako da je kod mene položio i ovaj ispit! A ispit je svakako položila i baterija koju sam u tjedan dana nošenja punila samo jednom, što do sada nije bilo slučaj s ostalim pametnim satovima koje sam koristila.

Osim što je novom Huawei satu u fokusu moda, tu su i zdravlje i aktivan način života, što se idealno uklopilo u moju nedavnu odluku, odnosno “rezoluciju” povratka zdravim životnim navikama. Naime, na satu sam postavila svoje ciljeve koliko dnevno želim vježbati, koliko kalorija potrošiti, a sat mi je javljao koliko sam blizu cilja te je bio neka vrsta motivacije koju je ponekad baš dobro imati, pogotovo kada je u pitanju pozitivna promjena.

Foto: Huawei

To omogućuje aplikacija Stay fit, koja prati dnevni unos i potrošnju kalorija, dok na Activity ringu možete postaviti dnevne ciljeve vježbanja, kretanja ili pak stajanja. Još jedna opcija, koja je sjajna za sve korisnice sata, jest i Menstrual Cycle Management 3.0, koji predviđa plodne dane, ali i bilježi promjene u ciklusu koje mogu signalizirati trudnoću ili probleme sa zdravljem. S obzirom na to da sam korisnica iPhone uređaja, mislila sam da će biti nekih komplikacija pri instaliranju sata i preuzimanju aplikacije, ali i taj je dio odrađen vrlo brzo i sve je funkcioniralo kako treba. Možemo reći da je ovaj sat savršen spoj mode i funkcionalnosti pa će i svim fashionisticama biti savršen modni dodatak.

Zoki: “Mogu s njim i u gym, ali i na sastanak s klijentima”

U svojim ranim 40-ima još uvijek si tepam da sam mlad i pokušavam uživati u aktivnom načinu života, tako da mi je pametan sat idealna pomoć u ionako pretrpanom dnevnom rasporedu. U zadnjih godinu dana sam u potrazi za pametnim satom koji mogu koristiti i na svojim avanturama i na treningu, ali i kombinirati s formalnom odjećom. Sat nosim 0-24 i ne da mi se zamarati s mijenjanjem satova ili maženjem i paženjem mehaničkih satova. Od sata očekujem da prolazi sve što i ja, bilo da se radi o slanoj vodi i temperaturama ispod nule… Što se tiče veličine, 46 mm varijanta, uz debljinu od 10,9 mm, ima 48 g bez narukvice, što je dobar omjer težine i veličine. Sat mi se ni u jednome trenutku korištenja nije činio glomazan niti je smetao za spavanje. HUAWEI WATCH GT 4 pokazao se kao savršena mješavina stila i sadržaja, zadovoljavajući moje sportske aktivnosti i svakodnevni (koliko toliko) sportski život.

Foto: Huawei

Čiste linije, kao kod klasičnih satova, vrhunski materijali i nenametljiva elegancija čine ga prikladnim u svakoj prilici. Za razliku od glomaznih sportskih i outdoor satova, koji više izgledaju kao oklopno vozilo a ne sat, HUAWEI WATCH GT 4 jednako dobro paše i na kampiranju i na sastanku s klijentima. Okvir od nehrđajućeg čelika odlično pristaje na svako lice sata koje odaberete, dok udoban remen osigurava užitak nošenja, bez obzira na aktivnost. Remen je ustvari kombinacija dva klasična remena, gumenog sportskog i nato narukvice. Stražnja strana, koja dodiruje kožu, čista je glatka guma, ultra je udobna i lako se čisti od znoja i prljavštine, dok je gornja strana izgledom više kao nato narukvica. Odličan koncept i dobrodošla inovacija za sve nas s osjetljivom kožom koji ne reagiramo najbolje na sakupljanje znoja i mrtve kože na prljavim narukvicama.

Kada je riječ o praćenju sportova i aktivnosti na otvorenom, sat je izvanredan. Daje precizne podatke o udaljenosti, tempu, otkucajima srca, razlici u visini i još hrpu podataka koje do sada nisam koristio, a više ne mogu zamisliti trening bez njih. Jedan je, primjerice, recovery rate, koji mi na temelju treninga i spavanja javlja kada je idealno vrijeme za idući trening. Ako je dobar za Huawei ambasadora, olimpijskog pobjednika Mo Farraha, vjerujem da je dobar i za nas rekreativce. Također, sat ima odličnu vidljivost po jakom suncu, što je posebno dobro ako ga koristite kao navigaciju. Sat koristi Petal karte i uz glasovne upute pokazuje jednostavne rute kada i gdje skrenuti. Radi jednako dobro i pješke po gradu i u automobilu.

Također, u današnjem svijetu, u kojem je trajanje baterije ključno, HUAWEI WATCH GT 4 ističe se svojom impresivnom izdržljivošću. Uz nošenje 0-24, svakodnevno praćenje trčanja i vježbanja, povremenu navigaciju, milijun poziva i poruka dnevno te najjaču svjetlinu ekrana, baterija bez problema traje cijeli tjedan, koliko sam ga nosio.

Foto: Huawei

Za tipa poput mene, koji cijeni i funkciju i stil, HUAWEI WATCH GT 4 je game changer. Besprijekorno se uklapa u moj aktivan životni stil, bilo da se znojim i skupljam krugove na Jarunu, ili posjećujem službena događanja. Njegove iznimne mogućnosti praćenja sportskih aktivnosti na otvorenom i u zatvorenom prostoru, u kombinaciji sa svestranim dizajnom, čine ga idealnim za svakoga tko traži pametni sat koji uistinu radi sve.

Sadržaj nastao u suradnji s Huawei Hrvatska.

New Report

Close