Iskoristili Edwarda Snowdena za reklamiranje poljske votke u Americi

Autor: Poslovni.hr , 21. lipanj 2014. u 14:32
Reuters

Neobičan marketinški potez privukao je i veliku pozornost korisnika Twittera, koji su na toj društvenoj mreži objavili niz fotografija oglasa.

U sklopu marketinške kampanje za poljski brend votke Sobieski iskorišteno je ime poznatog zviždača Edwarda Snowdena, koji je javnosti otkrio razmjere nadzora kojeg provodi američka sigurnosna agencija NSA.

Kako prenosi Business Insider, oglasi za votku Sobieski počeli su se pojavljivati u američkim gradovima, uz slogan: 'Zašto Edward Snowden želi da je zatražio azil u Poljskoj'. Oglasi su dio velike marketinške kampanje koju je nedavno pokrenuo Imperial Brand, američki uvoznik poljskog brenda votke u SAD-u.

Podsjetimo, Snowden je u SAD-u optužen za špijunažu i krađu državnih dokumenata. Privremeno mu je odobren azil u Rusiji, koji istječe u kolovozu.

Neobičan marketinški potez privukao je i veliku pozornost korisnika Twittera, koji su na toj društvenoj mreži objavili niz fotografija oglasa i billboardova. Neki su se pritom zapitali i ima li kompanija pravo koristiti njegovo ime u svrhu oglašavanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close