Indijsko vijeće za kulturnu razmjenu pokreće kampanju za promociju sanskrta

Autor: Objava za medije , 09. travanj 2021. u 14:40

CCR (Indijsko vijeće za kulturnu razmjenu) pokreće kampanju za promociju sanskrta, namijenjen studentima, vjerskim učenjacima, indolozima te povjesničarima širom svijeta.

Kao dio svog djelovanja za promicanje živopisne kulturne baštine Indije, ICCR promovira sanskrt osiguravaući te darujući knjige i ostale edukacijske materijale sanskrtskim institutima širom svijeta. ICCR također ima ulogu razmjene učitelja i profesora na sveučilištalima te institutima koji predaju sanskrt.

Dolaskom napredne tehnologije kako u pristupnim metodama, tako i u nastavnim metodama, ICCR se povezao Gamapp Sportswizz Tech Private Limited te razvio, specijaliziranu aplikaciju za učenje sanskrta “LITTLE GURU”. Little Guru bit će aplikacija zasnovana na interaktivnoj platformi koja će sanskrtsko učenje učiniti lakim te zabavnim. Navedena aplikacija pomoći će ljudima koji već uče sanskrt ili onima koji žele naučiti sanskrt uz pomoć aplikacije kroz igru, natjecanje, interakciju između korisnika itd. Ova jedinstvena aplikacija kombinira obrazovanje i zabavu pomažući tako zadržati pozornost učenika kao i poticati ga da napreduje dalje.

Tijekom posljednjih nekoliko godina ICCR je primio velik broj zahtjeva iz cijelog svijeta kako od indijske dijaspore, tako i od drugih dionika zainteresiranih za sanskrt. Velik broj budističkih, džainističkih i drugih vjerskih tekstova nalaze se na sanskrtu, a pojedine države su također tražile pomoć za bolje razumijevanje jezika. Indijska dijaspora je pokazala velik interes za “povratak korijenima”, kao i za pristupom bogatim indijskim književnim epskim tekstovima, tj. za sanskrtom. Velik broj sanskrtskih sveučilišta širom svijeta također je bio zainteresiran za aplikaciju koja bi pomogla ne samo studentima koji trenutno studiraju na tim sveučilištima, već i da djeluje kao dodatna pomoć mladim znanstvenicima da nauče sanskrt prije nego što se pridruže sveučilištima.

ICCR je uvjeren kako će se pokretanjem aplikacije “Mali guru” u velikoj mjeri popularizirati sanskrt. Sanskrt je i dalje živi jezik, koji se svakodnevno koristi u vjerskim aktivnostima, kao i od strane znanstvenika koji pristupaju književnim tekstovima. Ova će aplikacija pomoći stvoriti svijest ne samo o jeziku već i otvoriti vrata ljudima da pristupe bogatoj kulturnoj baštini Indije.

New Report

Close