I boja automobila utječe na prometnu nesreću: Vozila ove boje su najviše oštećena

Autor: Poslovni.hr , 24. listopad 2023. u 11:05
Foto: Pixabay

Većina ljudi vjeruje da je sudjelovanje u prometnoj nesreći stvar loše sreće, no najnovije istraživanje pokazuje da nije sve stvar sudbine, a da dio krivice treba pripisati i – boji automobila.

Istraživanje tvrtke za obradu podataka o automobilima carVertical pokazalo je kako vozila određene boje imaju veću šansu za sudjelovanje u prometnim nesrećama od drugih.

Budući da postoji veza između izbora boje automobila i vozačkih navika, istraživanje je otkrilo i koje su boje najsigurnije.

Većina vozača preferira neutralne boje poput sive, kod koje vrijednost automobila ne pada toliko kao kod onih vozila jarkih boja.

Od svih vozila na cesti, smeđa (51 posto) su najviše oštećena. Iako vozači smeđih automobila preferiraju pouzdanost, luksuz i udobnost, to ih ne štiti od sudjelovanja u nesrećama.

Vozači koji odabiru žute automobile žele biti u središtu pozornosti. Budući da su puni energije, mogli bi previše pritisnuti papučicu gasa. Tako 50,6 posto svih žutih vozila provjerenih na carVerticalu ima zapise o oštećenjima. Crvena su vozila odmah iza – 49,8 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close