Hrvatski parfem od meda prezentiran u Bruxellesu

Autor: Poslovni.hr , 26. lipanj 2017. u 09:50
Foto: Thinkstock

Tijekom ovoga tjedna održat će se i prve radne skupine koje će pokušati definirati prioritetne potrebe za pčelarski sektor.

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir od 26. do 28. lipnja predstavit će hrvatske pčelare i njihove proizvode na 6. Europskom tjednu pčela i oprašivanja u Europskom parlamentu u Bruxellesu koji Petir organizira u suradnji s još šestero europarlamentaraca.

Naši će pčelari zajedno s predstavnicima Hrvatskoga pčelarskoga saveza na poziv zastupnice Petir sudjelovati na konferenciji, forumima i radionicama koje organizira radna grupa za pčelarstvo i zdravlje pčela koja djeluje u sklopu Intergrupe Europskog parlamenta za klimatske promjene, biološku raznolikost i održivi razvoj u kojoj je Petir članica. Petir će predstaviti i prvi hrvatski parfem od meda autora Dejana Levačića osmišljenog s glavnom notom meda kestena proizvedenog u Hrvatskoj. Svojim toplim, slatkim notama parfem daje posebnu vedrinu, osjećaj topline i zadovoljstva u hladnim jesenskim i zimskim danima te je stoga namijenjen za uporabu od rujna do travnja. 

Korištenjem latica cvijeća, lišća biljaka, korijenja i esencija koje su autohtone na području s kojeg dolaze, autor Dejan Levačić želi dočarati parfemske bajke na nekonvencionalan način. Od 2012. godine Europski tjedan pčelarstva i oprašivanja održava se svake godine u Europskom parlamentu u Bruxellesu te se pretvorio u tradicionalno okupljanje svih dionika iz sektora pčelarstva. Ono okuplja zastupnike u Europskom parlamentu, predstavnike Europske komisije i institucija, pčelare, poljoprivrednike, znanstvenike, veterinare, nevladine organizacije i druge. Zajedno razmjenjuju prijedloge kako unaprijediti održivost pčelarskoga lanca proizvodnje i oprašivanja.

Tijekom ovoga tjedna održat će se i prve radne skupine koje će pokušati definirati prioritetne potrebe za pčelarski sektor. Petir je hrvatske pčelare i njihove proizvode predstavljala i lani, a hrvatski štand je posjetio i princ Albert od Monaka.

Komentirajte prvi

New Report

Close