Grubišić: ‘Prva klapa Gričke vještice pada u svibnju’

Autor: Saša Paparella , 20. veljača 2017. u 22:00
FOTO: PD

Uz seriju, planira se muzej i spomenik vješticama.

U svibnju, pada prva klapa serije Grička vještica, rađene po djelu Marije Jurić Zagorke. Prva sezona od šest epizoda bit će gotova u rujnu 2018., a serija će se snimati u Hrvatskoj i Austriji, otkrio nam je Vinko Grubišić, direktor Jadran filma.  

Grubišića smo nazvali kako bi prokomentirao vijest da će HRT njegovoj tvrtki vansudskom nagodbom platiti devet milijuna kuna za snimanje Gričke vještice. Obveza je nastala 2009. kad je tadašnji ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić odobrio 22,8 milijuna kuna za seriju, no njegovi su nasljednici odluku osporili pa je slučaj završio na sudu.  "Drago što će se javna televizija ipak uključiti u projekt, iako je financijska konstrukcija i bez HRT-a bila zatvorena.

Ukupni budžet prve sezona je 20 milijuna kuna, a Jadran film na stolu ima tri ponude stranih partnera", otkrio nam je Grubišić. Dodaje kako su zbog Gričke vještice, čija autorska oprava ima od 2008., umalo bankrotirali i Jadran film i on osobno.

"Već osam godina radim na projektu, a u međuvremenu smo prodali više od milijun Zagorkinih knjiga. Stvorit ćemo hrvatsku Jean Austen i bit će to prva serija o vješticama dosad snimljena. U Zagrebu otvaramo  Muzej gričke vještice, a na mjestu gdje je spaljena zadnja vještica, ispred kina Tuškanac, bit će postavljen spomenik", najavljuje Grubišić novi zagrebački turistički brend. Na HRT-u su nam potvrdili sklapanje izvansudske nagodbe, te istaknuli kako ta kuća "u spomenutom projektu stječe neograničeno pravo emitiranja za područje RH".

Komentirajte prvi

New Report

Close