Gotovo je s brukanjem u ljekarnama, pravu Viagru odsad možete legalno kupiti online

Autor: Poslovni.hr , 07. svibanj 2013. u 13:56
Thinkstock

Iako je ova vijest obradovala sve one koji su se zbog problema u postelji dosad morali crveniti u ljekarnama, do malenih se tableta i dalje neće moći bez liječničkog recepta

Kako bi spriječio brojne online prodaje lažne Viagre, proizvođač Pfizer Inc. odlučio je popularne plave tablete za erektilnu disfunkciju pacijentima prodavati direktno putem svoje internetske stranice viagra.com, javlja Associated Press.

Iako je ova vijest obradovala sve one koji su se zbog problema u postelji dosad morali crveniti u ljekarnama, do malenih se tableta i dalje neće moći bez liječničkog recepta.

Presedan u farmaceutskoj industriji uznemirio je konkurenciju obzirom da proizvođači lijekova ne koriste model direktne prodaje pacijentima.  Drugi najveći svjetski proizvođač lijekova za ovaj se pristup odlučio kako bi se uhvatio u koštac s problemom koji koči industriju.

Lažne online ljekarne pacijentima nude krivotvorene verzije lijekova po cijenama nižim i za 95 posto i to bez recepta. Mnogi ne shvaćaju kako su takvi lijekovi lažni ta da ljekarne koje posluju u skladu sa zakonom zahtijevaju recept, poručuju iz kompanije.

Stručnjaci upozoravaju kako lažni online lijekovi mogu biti iznimno opasni jer ne sadržavaju propisane količine pojedinih sastojaka, a mogu sadržavati otrovne supstance poput teških metala, olovnih boja ili boja za pisače.

Komentirajte prvi

New Report

Close