Suvremene gastronomske trendove kod nas prati niz kuhara, primjerice Raul Lajtman, Marin Medak, Deniz Zembo, Christian Misirača, Matija Balent, Špiro Pavlić, Ana Ugarković, Ana Grgić i drugi. Neki od njih drže tečajeve, poput Marina Medaka u svom Rougemarinu, kaže domaći gastronomski guru Rene Bakalović.
"Globalni kuharski trend je priprava hrane sous vide – kuhanje na niskim temperaturama u vakumiranim vrećicama", veli popularni zagrebački gastronomad. Osim što se odvija na niskim temperaturama, tehnika sous vide (franc. u praznini ili pod vakuumom) podrazumijeva kuhanje tijekom dugog vremena, od više sati do tri dana. Tehniku je prvi razvio francuski kuhar Georges Pralus, koji je otkrio da se tako postiže da foie gras zadrži volumen i masni sadržaj. Hrana pripremljena na ovaj način uobičajeno je mekana, ukusna i vlažna.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu