Restoran "Tač" ugostiteljski je projekt obitelji Miletić, supružnika Tihomira i Vesne te sinova Tina i Josipa koji pomažu u vodenju restorana. U priči o ovom gastronomskom utočištu neizbježan je i deda Stipe Miletić, ugostitelj o kojemu još uvijek govore generacije gurmana i boema koji su sedamdesetih i osamdesetih pohodili tada kultni zagrebački restoran "Pula" i čije bogato iskustvo upotpunjava paletu izvornih jelovnika pogotovo onih sa ražnja, ispod peke ili sa gradela.
Tepaju mu Res'Tač'
Sve popračeno autohtonim namirnicama, povrćem i voćem koje Vesna organski uzgaja u vlastitom vrtu kraj restorana, a onda uz bogat izbor mesa i ribe priprema u kuhinji "Tača" u kojem se čini da je vrijeme stalo i da ništa nije moglo biti ukusnije i ugodnije. Stoga se ovdje prvenstveno uživa u jelima tradicionalne kuhinje sljubljenima sa vrhunskim vinima koja bira i nudi Vesnin suprug Tihomir. U smočnici "Tača" zrcale se staklenke sa zimnicom, džemovi, slatke ukiseljene ljutike i kapulice, kapari, krastavaci i ajvar, koji je zaslužio auru obiteljskog branda i koji miriše na svakom stolu uz jela i predjela, od domaćih kobasica, pancete i čvaraka, do pršuta i kuhane šunke. Sve posluženo u prisnoj atmosferi, uz pucketanje vatre iz dva kamina, koje pali i gasi deda Stipe, što značaju ovog utočišta na zagrebačkom Vrhovcu daje bajkoviti prizvuk. Sve u profinjenom, ali istovremeno gotovo kućnom ambijentu koji odiše podjednako gastronomskim i ugostiteljskim elitizmom kao i iskrenom tradicionalnošću. Kada bi samo otvorili jelovnik ili pročitali popis dnevnih jela koja se svakodnevno obnavljaju i nude u "Taču", prepoznali bi spoj moderne gastronomije i tradicionalne hrvatske regionalne kuhinje. Ipak, kulinarsko uporište restorana su izvorna istarska jela, koja prate slastice, baš kao i jelovnici sa ličkim i primorskim prizvukom koja u ovaj popularni Res"Tač", kako ga od milja nazivaju i domaćini i gosti, privlače obitelji, poslovne ljude, diplomate i političare, kao i sve probrane zaljubljenike u izvornu kuhinju i jela koja se nižu na stolovima od dana do dana, od jednog godišnjeg doba do drugog, od sezone do sezone.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu