Gastroenterologica upozorava: Način na koji mnogi jedu trešnje, može izazvati ozbiljnu upalu

Autor: Poslovni.hr , 23. svibanj 2023. u 11:00
Foto: Pixabay

Sezona je različitog voća, pogotovo trešanja koje većina nas toliko obožava jesti.

Doktorica, gastroenterologica Vladislava Bulat otkrila je koliko je štetno jesti koštice voća, naročito sada u sezoni trešanja, piše City magazine.

Sezona je različitog voća, pogotovo trešanja koje većina nas toliko obožava jesti. Uživamo u njima, a mnogi od nas gutaju cijele plodove zajedno sa košticama. Koliko je opasno jesti koštice iz voća? Na ovo pitanje u emisiji “Kec na 11” na K1 televiziji odgovor je dala doktorica, gastroenterologica Vladislava Bulat.

“Nećete završiti u bolnici ako vas se omakne neka koštica, međutim ljudi koji već imaju probleme s probavom i debelim crijevom, trebaju pripaziti”, objasnila je.

“Kod osoba koji imaju slabe mišiće debelog crijeva, ovo može dovesti do problema. Istanjeni mišići crijeva imaju određena proširenja, odnosno džepove u koje vrlo lako može da upadne koštica, tu se zaglavi i dovede do upale”, objasnila je doktorica i dodala da svi ostali sa zdravim želudcem i crijevima ne trebaju paničariti.

Komentirajte prvi

New Report

Close