FOTO: Nakon “pametnih”, dobili smo i prvu “frendovsku” klupu

Autor: Poslovni.hr , 17. srpanj 2016. u 10:53
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Ne samo da je klupa poslužila da se djeca što prije uključe u igru s drugom djecom, nego je počela služiti i za razgovore i druženja.

U sklopu događanja Ljeto na Zrinjevcu, a u organizaciji Laboratorija zabave i partnera, predstavljena je prva zagrebačka Frendovska klupa. Klupa je postavljena na livadi u dječjoj zoni i ima svoj posebni vizualni identitet.

Projekt Buddy Bench (Frendovska klupa) originalno je nastao u SAD-u, na inicijativu sedmogodišnjeg Christiana. Postavljanje klupe koju djeca koriste za neverbalnu komunikaciju i poticaj drugoj djeci da ih uključe u svoje aktivnosti, izazvalo je oduševljenje kod djece i pokazalo se kao ogroman uspjeh. 

Ne samo da je klupa poslužila da se djeca što prije uključe u igru s drugom djecom, nego je počela služiti i za razgovore i druženja. Kao rezultat, ni jedno dijete ne boravi duže od minute bez društva i svi su uključeni u igru.

Dugoročni cilj je uvođenje ovakvih klupa u škole i vrtiće diljem Hrvatske da ih sama djeca oslikavaju, personaliziraju i u konačnici koriste. Kao rezultat ove inicijative, u SAD-u je smanjen broj vršnjačkog nasilja, a u igru s ostalom djecom sve češće su se uključivala i djeca s invaliditetom i posebnim potrebama. Laboratorij zabave, kao nositelj projekta i inicijative, organizirat će edukaciju roditelja, ravnatelja, odgojitelja i stručnih timova škola i vrtića.

Komentirajte prvi

New Report

Close