FOTO: Hvalevrijedan potez Klaićeve bolnice, simpatični ‘svemirski brod’ umjesto sive sobe za magnetsku rezonanciju

Autor: Poslovni.hr , 12. studeni 2019. u 10:04
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Marina Cumbo bila je zadužena za dizajn projekta.

Liječnici i medicinsko osoblje bolnice svaki atom svoje energije fokusiraju na to da svojim malim pacijentima boravak u bolnici učine što manje traumatičnima. Neki pregledi, poput magnetske rezonancije i CT-a, iako bezbolni, mališanima su zastrašujući i teški zbog velikih, sivih uređaja kojima se zahvati provode. U Klaićevoj bolnici zato su ranije ove godine, uz pomoć agencije Izone, oslikali uređaj za magnetsku rezonanciju u simpatičnu podmornicu. Novi je projekt bio oslikavanje prostorije i uređaja za CT tako da nalikuje na svemirsku letjelicu.

Marina Cumbo bila je zadužena za dizajn projekta, piše Večernji list.

– "MRI podmornica" bio je prvi projekt takve vrste na kojem smo mnogo naučili. Tehnička izvedba nije jednostavna, postoji puno sitnica i malih dijelova koje sve treba pripremiti da čine skladnu cjelinu. Ipak, motivacije u ovakvim projektima nikada ne nedostaje tako da to ne predstavlja neki problem. Svemirska letjelica kao naš drugi projekt nešto je kompliciranija jer smo, uz uređaj, oslikali i cijelu prostoriju u kojoj se nalazi. Pazili smo da sve bude veselo, razigrano i simpatično kako bi razvedrilo djecu u njihovim teškim trenucima – izjavila je dizajnerica Marina.

– Oslikavanje prostorije i uređaja također je bio pun pogodak! Djeca sada pristupaju pregledu s manje tjeskobe i straha, više opušteno i zainteresirano. Uređenje je dovelo čak do smanjenja uporabe opće anestezije jer djeca sada svojevoljno i svjesno ulaze u uređaje.

Komentirajte prvi

New Report

Close