FOTO: Bandić otvorio Branimirovu u Fordovom oldtimeru

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. srpanj 2016. u 09:15
Foto: Anto Magzan / Pixsell

Bandić kaže da su sada njihove “oči uprte” u Radničku cestu kako bi je do kraja ove godine otvorili u punom profilu.

Dionicu Branimirove ulice, od Zavrtnice do Heinzelove ulice, u petak navečer svečano je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručivši kako je to "povijesni trenutak proboja Branimirove ceste punog profila" jer će sada građani od Glavnog kolodvora do Sesveta moći doći za desetak minuta, a ne za 40, kao prije.  

 Bandić je istaknuo da su to sanjale generacije Zagrepčana, a da se aktualnoj Gradskoj upravi posrećilo da već 16 i pol godina sluša sugrađane te rješava njihove probleme. 

 Podsjetio je da je trebalo sedam godina da se riješe imovinsko-pravni odnosi od Zavrtnice do Heinzelove te je zahvalio svima koji su radili na tome, a najviše građanima na strpljenju. Rekao je i kako će uz klupe koje su postavljane uz prometnicu, na jesen biti posađeno i drveće.  

 Prva dionica od Držićeve do Ulice Crvenog križa izgrađena je 2005., a druga dionica od Ulice Crvenog križa do Zavrtnice 2006. "Ove godine smo krenuli od Zavrtnice prema Heinzelovoj. Sve smo zaboravili, sve probleme, sada će naši građani početi voziti prvi kilometar punog profila. Od Glavnog kolodvora do Sesveta išli smo 40 minuta, a sada ćemo do Sesveta ići 12 do 13 minuta", rekao je Bandić.   

 Bandić kaže da su sada njihove "oči uprte" u Radničku cestu kako bi je do kraja ove godine otvorili u punom profilu. "Početkom 2017. živim za dan kada ćemo položiti prvi kilometar tramvajske pruge od Kvatrića do Gorice, s međustanicom na Zračnoj luci", istaknuo je Bandić te najavio za mjesec dana početak radova na, kako je rekao, "staroj ljepotici, Sljemenskoj žičari". "To su projekti koje ćemo započeti do konca godine i završiti u narednih godinu i pol", istaknuo je.  

 Pozvao je Zagrepčane i njihove goste da im se sutra od 21 do 23 sata pridruže na veselju kod fontana na livadi uz Ulicu Hrvatske bratske zajednice gdje će, uz postojeće dvije, u probni rad pustiti još tri novosagrađene fontane. "Pustit ćemo svih pet fontana da suvereno špricaju najvećim mlazom od 18 metara. Bit će to igra svjetla, vode i glazbe", rekao je te za rujan najavio veliki koncert Prljavog kazališta na fontanama gdje će Zagrepčani najesen moći zapljeskati uz Radetzky March. "Tak' se šika, jer Zagreb je ipak, kao i Beč, srednjoeuropski grad", kazao je.  

 Bandić se osvrnuo i na svoje kritičare od kojih, kako je rekao, zadnjih 16 i pol godina "dobiva batine". "Zahvaljujem im jer da nisu bili protiv Cvjetnog trga ne bi bilo Cvjetnog prolaza. Da nisu bili protiv fontana – ne bi bilo fontana. Da nisu bili protiv Branimirove – ne bi bilo Branimirove", rekao je te dodao da će tako biti i sa tramvajskom prugom do Zračne luke i Velike Gorice.

 "Uvijek je netko protiv – a mi moramo biti odlučni i sigurni kad smo uvjereni da naši sugrađani to žele, prihvaćaju i poslušat ćemo njih ubuduće", poručio je Bandić.

 Pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić istaknuo je da je ukupna vrijednost radova na Branimirovoj devet milijuna kuna. Napravljena je, kaže,  kompletna infrastruktura, uređena je hortikultura krajobraza, postavljene su klupe i označene biciklističke staze. Najavio je kako sada intenzivno rješavaju imovinsko-pravne odnose za Branimirovu u Sesvetama, a kad budu riješeni, nastavit će s radovima produžetka Branimirove.

 Gradonačelnik Bandić dionicu je svečano otvorio, s limenom glazbom i povorkom oldtimera, koji su krenuli od Muzeja automobila Ferdinanda Budickog. Na čelu povorke bio je Ford (model T) iz 1922. u kojemu se vozio gradonačelnik Bandić. Novosagrađenu dionicu Branimirove blagoslovio je fra Mate Matić, gvardijan samostana Gospe Lurdske.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ova parada s mažoretkinjama je bila baš neophodna… Fali još samo šator u kojem se krčka bespaltni grah

Novac poreznih obveznika, a većim dijelo iz stranih kredita se troši (dakako bezveze i još štošta) kao da ne postoji sutra. U zemlji koja diže kredite da bi otplaćivala stare i kamate na kredite. U zemlji gdje premijer i ministri pored onakvih plaća tvrde da nemaju ušteđevine a istodobno dižu cijene i poreze i uvode nove poreze i troše okolo kao da smo Saudijska Arabija, Oman, Katar ili Ujedinjeni Arapski Emirati. A istodobno se ništa korisno i dobro ne radi (treba znanje za to, znanje za biti političarem i ministrom), država i društvo tonu sve više i dublje, jaz u društvu je sve veći, zemlja propada rapidno i sudeći po kreditnom rejtingu bankrot je praktički pred vratima. A praznoglavci i nesposobnjakovići na cjelogodišnjem tulumu.

New Report

Close