Evo zašto svi počinju stavljati aluminijsku foliju na balkonsku ogradu

Autor: Poslovni.hr , 24. svibanj 2023. u 08:50
Foto: Pixabay

Možete koristiti i već iskorištenu foliju.

Golubovi su često dosadne ptice, pogotovo ako živite u gradu. Često sjede na balkonskim ogradama ili terasama, ostavljajući male ­”darove” kojih se teško riješiti, piše Novi list. No, kako možemo držati ove ptice podalje od našeg okruženja i otjerati ih, a da im ne naudimo?

U prodaji postoje zamke i učinkoviti kemijski proizvodi, ali mi nudimo puno bezopasnije i prije svega neškodljivo rješenje. Sve što vam treba je vrlo jednostavno aluminijska folija.

Ovaj proizvod može transformirati ogradu vašeg balkona u zrcalnu površinu koja može reflektirati odsjaj sunčevih zraka. Svim pticama, a ne samo golubovima, obično smetaju blještavi odsjaji koji im upadaju u oči i ostavljaju ih dezorijentiranima.

Iz tog razloga, postavljanje reflektirajuće površine na vaš balkon odličan je način da spriječite njihovo približavanje. Zbog toga možete omotati trake aluminijske folije na balkonske ograde kako biste držali golubove i druge ptice podalje.

Možete koristiti i već iskorištenu foliju (pod uvjetom da je oprana i bez ostataka hrane koji bi na kraju privlačili kukce i druge male životinje).

Komentirajte prvi

New Report

Close