“Previše ljudi ne jede cjelovite žitarice, povrće, voće i sjemenke, pa radije odaberu procesuiranu i masnu hranu, šećere i sol”, navodi dr. Dana Hunnes, profesorica na školi zdravlja. Smatra da je svrha promjene definicije riječi zdravo način da konzument bolje na ambalaži razumije što odabrati i koji se nutrijenti nude, piše Ordinacija.hr.
Prema FDA, korištenje riječi “zdravo” na proizvodima može pomoći da se lakše prepoznaju oni zdravi, ali ta hrana mora zadovoljiti određene standarde. Isto tako za oznaka je dobrovoljna pa će sami prodavači odlučiti žele li označavati pakiranja oznakom i zadovoljiti posebne standarde.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu