Donacijama pomozimo sportašima Malog zmaja

Autor: Poslovni.hr , 23. travanj 2024. u 09:57
Sport i inkluzija

Svi su pozvani donirati novčana sredstva za male sportske talente čije obitelji žive u neimaštini.

Ususret svibnju u kojem se obilježava Međunarodni dan sporta, pokrenut je humanitarni izazov Pomozi sportašima Malog zmaja da se vinu u visine kako bi se prikupile donacije za udrugu Mali zmaj i projekt Naj zmaj namijenjen malim sportašima iz obitelji u neimaštini. Svi zainteresirani moći će do kraja svibnja svojim donacijama podržati sportske talente, a simbolična donacija bit će uručena udruzi 18. svibnja u 11 sati na Festivalu sporta na Jarunu.

Iako je talent univerzalan, ekonomske prilike nažalost nisu, a kako bi se ispravila ova nepravda svi su pozvani donirati novčana sredstva i podržati natjecanje, rast i razvoj dječjih sportskih snova i omogućiti djeci sportašima da nesmetano treniraju i plaćaju svoje članarine te putuju kako bi sudjelovali u sportskim natjecanjima.

Sport je puno više od igre, on pomaže u razvoju karaktera, izgradnji samopouzdanja i razvoju vještina. On vas uči timskom radu, poštovanju i samopoštovanju i upornosti da nikad ne odustanete od postizanja svog cilja. Važne su to kvalitete koje netko može u životu steći i u Malom zmaju vjerujemo kako je projekt Naj zmaj jako važan za djecu sportaše iz obitelji slabijeg imovinskog stanja jer im omogućuje sportski i osobni razvoj čime jača i njihova vjera u bolju budućnost“¸izjavila je Martina Leopold, predsjednica udruge i koordinatorica poslova društva za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece Mali zmaj.

Festival sporta

Osim donacijama preko platforme Čini pravu stvar, svi zainteresirani mogu se prijaviti i na trku 5 km koja će se održati 18. svibnja na Festivalu sporta na Jarunu, a sva prikupljena sredstva od kotizacija bit će donirana udruzi Mali zmaj.

Tijekom planiranog programa i brojnih sportskih aktivnosti u kojima mogu sudjelovati svi građani, a koje će se održati od 9 do 15 sati kod košarkaškog igrališta na Jarunu, sudionicima će se poklanjati leteći papirnati zmajevi za koje će također biti moguće donirati sredstva za rad udruge.

Sport i inkluzija

Financijska situacija ne bi trebala biti prepreka talentu niti bavljenju sportom, posebice jer je to aktivnost koja omogućuje društvenu inkluziju. Iz tog razloga, Festival sporta osim što će na jedan dan kroz brojne aktivnosti uključiti cijelu zajednicu u sport i potaknuti je na zdrave životne navike, omogućit će i osobama s različitim vrstama invaliditeta sudjelovanje u programu.

Tako će se među brojnim sportskim aktivnostima poput odbojke, košarke, malog nogometa, graničara, penjanja, rolanja, trčanja, joge, pilatesa i mnogih drugih aktivnosti, u sport uključiti i Hrvatski sportski savez gluhih (HSSG) i njihovi štićenici pod sloganom „Jednakost kroz sport“ kako bi promovirali potrebu poticanja djece s oštećenjem sluha na aktivan život i njihovo uključivanje u redovan sustav sporta. Također, svi zainteresirani građani moći će naučiti koristiti se osnovnim pojmovima znakovnog jezika na radionici koja će biti organizirana u suradnji s HSSG-om.

Svoj doprinos sportskoj manifestaciji dat će i Hrvatski savez sjedeće odbojke (HSSO) i Invalidski odbojkaški klub Zagreb (IOK Zagreb) i odigrati revijalnu utakmicu sjedeće odbojke kako bi još jednom naglasili važnost dostupnosti sporta za osobe s invaliditetom.

Maleni i oni malo veći, sportaši i rekreativci, ali i osobe s različitim vrstama invaliditeta pozvani su sudjelovati u raznim sportskim aktivnostima i pronaći sport za sebe na Festivalu sporta.

Komentirajte prvi

New Report

Close