Domaćim autorima tri Red Dot nagrade za izložbu i knjige

Autor: Marta Duić , 06. rujan 2018. u 21:59
Sadržaj na bloku knjige Nikola može se pročitati kada se prelije vodom/Nikola

Novo priznanje najtraženija je globalna oznaka kvalitete u dizajnu.

Nakon niza nagrada izložba 'Croatia je Hrvatska' osvojila je i nagradu Red Dot za prostorni dizajn. Izložba je prošle jeseni bila postavljena u zagrebačkom tunelu Grič kao vremeplov kroz paralelnu povijest Hrvatske i Croatia osiguranja i posjetilo ju je više od sto tisuća posjetitelja.

Novo priznanje najtraženija je globalna oznaka kvalitete u dizajnu, a za nagradu je zaslužan tim dizajnera i arhitekata iz Brigade te agencija Bruketa&Žinić&Grey i Millenium promocija.

Agencija Bruketa&Žinić&Grey osvojila je još dva Red Dota i to za Otvorenu knjigu Adris grupe i betonsku knjigu o naselju Nikola.

Kao što joj naslov govori, Otvorena knjiga se doslovno sama otvara u rukama čitatelja, dok je Nikola betonska knjiga o istoimenom naselju kraj Šibenika, najvećem premium urbanističkom projektu revitalizacije na Jadranu. Brošura dolazi umetnuta u betonski blok simbolizirajući kamen temeljac, dok se sadržaj na bloku može pročitati tek kada se prelije vodom, sugerirajući vodu, odnosno more, kao temeljni element oblikovanja naselja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close