Dobra ideja pulske komunalne tvrtke: Božićne jelke dobile novi život

Autor: Poslovni.hr , 28. veljača 2024. u 08:23
Foto: Pixabay/Ilustracija

Osnovna škola Veli vrh u svom je dvorištu udomila 7 božićnih jelki.

Pulska komunalna tvrtka nastavlja akciju koju je započela za advent. Tada su građanima iznajmljivali božićna drvca, a sada te iste sade u dvorišta odgojno-obrazovnih institucija. Umjesto da završe u otpadu, jelke su dobile novi život, piše HRT.

Prosinac prošle godine – veliki interes Puljana za unajmljivanje jelki. Za božićne su i novogodišnje blagdane krasile njihove domove, a onda su unajmljena drvca vratili komunalnom poduzeću.

Te su jelke počeli saditi, a novi su im dom pronašli i u dvorištu Osnovne škole Veli Vrh.

O njima će se brinuti učenici petih razreda.

“Ja mislim da ćemo se mi dobro brinuti o njima i čuvati da ga netko ne sruši!”, rekao je Andro Veljak, 5. razred.

“Redovno ćemo ga zalijevati i paziti da ga netko ne iščupa”, izjavila je Mila Karlovčan, 5. razred.

Osnovna škola Veli vrh u svom je dvorištu udomila 7 božićnih jelki.

“Nama je cilj ove godine dobiti status eko škole. Mi smo se prijavili i cilj nam je pridružiti se toj velikoj obitelji svih eko škola. To je samo jedan od koraka ka tome cilju”, poručila je Ileana Zahtila Blašković, ravnateljica OŠ Veli Vrh, Pula.

Uz ovu, jelke će svoje novo stanište pronaći u vrtovima još pet pulskih osnovnih škola, dječjih vrtića, Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda i Down syndrome centra Pula.

“Vjerujem da od 200 drvaca koje smo iznajmili njih 100 ih se vratilo, ostali su vjerojatno posađeni negdje drugdje u dvorištima i ova koja smo m i posadili vjerojatno će uspjeti. Ona koja ne uspiju ćemo zamijeniti ostalima koje imamo”, rekao je Robi Fuart, direktor Herculanee, Pula.

Dio je to edukacijskoga projekta “Navike okreni, promjenu pokreni” kojim se potiče svjesnije razmišljanje o otpadu, a u sklopu istoga školi Veli Vrh donirani su i komposteri.

Komentirajte prvi

New Report

Close