Dinarski sir, na hrvatskom tržištu već poznati miječni sir iz kravljeg i kozjeg mlijeka iz Dalmacije, postignuo je odlično drugo mjesto u skupnom natjecanju svih sireva na World Cheese Awardsu u Londonu, kao i zadržao titulu prvaka centralne i istočne Europe.
Uz gotovo 3.000 raznih sireva iz zemalja cijelog svijeta, poput Novog Zelanda, Brazila, SAD-a i europskih sirarskih utvrda poput Italije i Francuske, Dinarski je umalo bio izabran za šampiona natjecanja na finalu najboljih 16 sireva, me đutim, i ovaj put je najprestižnija titula svakog sirarskog natjecanja (šampion) otišla u Ujedinjeno kraljevstvo, točnije siru s plavom plijesni Bath Blue:
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Od kada u CIGLANI rade sir ?
e ….
Od kada poslovni pise o sirevima.
Od kada u CIGLANI rade sir ?
e ….
Ne djećam se – da je IKAD , I K A D HGK, na svoj trošak- organizirala
regionaalno i državno takmičenje u proizvodnji SIRA…….
Ima tako mnogo izvrsnih proizvođača, kojima bi plasmani donijeli odličnu
referencu u prodaji…….ali, nema sposobnosti za organizaciju takvog
kvalitetnog državnog natjecanja …ili nije dovoljno medijeki popraćeno.
Uključite se u raspravu