Nakon što se tri dana zaredom živa u termometru spustila najmanje sedam stupnjeva ispod ništice, stekli su se uvjeti za ledenu berbu. Na nju su s nestrpljenjem čekali u Kutjevu d.d., ali i dvojica manjih vinara – Branko Mihalj i Ivica Perak.
– Iznad Hrnjevca u našem vinogradu s najvišim položajem jutros je bilo minus devet stupnjeva, a jučer čak minus 14 stupnjeva. Za ledenu berbu ostavili smo jedan posto svojih površina, odnosno 4,4 hektara graševine i traminca, sorte koje se najbolje mogu čuvati za ovakvu berbu. Slador je oko 150 eksla što je prilično visoko, ali ove godine grožđe je inače i u redovitoj berbi imalo povišen slador – ističe Damir Špoljarić, član uprave Kutjeva d.d. zadužen za vinogradarstvo i vinarstvo.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu