Četiri moćna recepta za uklanjanje vlage i plijesni u vašem domu

Autor: Poslovni.hr , 20. prosinac 2022. u 09:18
FOTO: Unsplash

Ove prirodne preparate za uklanjanje vlage i plijesni možete napraviti sami.

Vlaga i plijesan u vašem domu ne samo da izgledaju ružno, nego što je još gore – mogu biti uzrok mnogih bolesti od kojih su najčešća respiratorna oboljenja i razne vrste infekcija. Osim toga, mogu utjecati i na razvoj alergija. Ako imate vlagu ili plijesan u vašem domu, riješite ih se prirodnim putem.

Evo kako:

Ulje čajevca

U boci s raspršivačem pomiješajte 450 mililitara vode i dvije žličice ulja čajevca. Dobro protresite i poprskajte po površinama. Ostavite da tako odstoji i nemojte to mjesto naknadno brisati krpom. Treba naglasiti kako je miris prilično intenzivan i da će se zadržati u vašem domu nekoliko dana.

Alkoholni ocat

On eliminira oko 90 posto plijesni i vlage. Ocat sipajte u bocu s raspršivačem i poprskajtena ugrožena mjesta. Ostavite neko vrijeme da odradi posao. S obzirom na to da ocat ima prilično jak miris, možete mu dodati nekoliko kapi eteričnog ulja, najbolje limuna, jer je ono dovoljno snažno da zamaskira neugodan miris octa. S druge strane, nije toliko jako da ima nepovoljan utjecaj na osobe osjetljive na mirise.

Soda bikarbona

Ona je sama po sebi odlično sredstvo za čišćenje, a u ovom konkretnom slučaju možete je pomiješati s octom ili vodom.

Sjemenke grejpa

U bocu s raspršivačem ulijte 450 mililitara vode i 20 kapi ekstrakta sjemenki grejpa. Potom bocu dobro protresite kako bi se sastojci sjedinili. Tekućinu poprskajte po problematičnim područjima i ostavite da odstoji. Nema potrebe kasnije brisati sredstvo, navodi N1.

Komentirajte prvi

New Report

Close