Bogatstvo okusa iz planinskih masiva Afrike sada i u šalicama hrvatskih ljubitelja kave

Autor: Marta Duić , 29. svibanj 2014. u 22:00
Arabica je sorta kave koja se uzgaja na višim nadmorskim visinama/FOTO: ARHIV PD

Svojoj bogatoj paleti proizvoda Franck je nedavno pridodao mješavinu kave sorte Arabica, čime su potrošačima omogućeni dosad nedostupni okusi.

Mnogi od nas preferiraju mljevenu kavu jer nam ona pruža cjelovit doživljaj i okus. Posebno nas veseli njena priprema i savršen miris koji ispuni prostoriju i probudi sva naša osjetila .  Franck kao vodeći proizvođač kave na hrvatskom tržištu konstantno prati svjetske trendove te za želje i preferencije potrošača pri razvijanju novih proizvoda.

Aromatično iskustvo 
Nova Franck 100% Arabica mljevena je kava za domaćinstvo nastala mješavinom pomno odabranih zrna isključivo sorte arabica. Glavne odlike su joj aromatsko bogatstvo, slatkoća i blagi okus, dok dominantna aroma čokolade prožeta notama lješnjaka i badema pruža neopisiv užitak ispijanja.Ova kava se može pripremati na nekoliko načina – u džezvi, kafetijeri, kao filter kava ili pomoću metode french pressa. Franckov je razvojni tim postigao optimalnan omjer grubih i finih čestica što je garancija jednakog i bogatog okusa neovisno o načinu pripreme. Riječ je o kavi koja po svojoj kvaliteti spada u premium segment, a dostupna je u svim većim trgovinama po vrlo pristupačnoj cijeni., tzv. "mainstream" cijeni.  Kako naglašavaju u Francku, želja im je bila potrošačima ponuditi vrhunski premium proizvod relativno niske cijene za naše pojmove te tako potrošačima pružiti priliku da uživaju u okusima koji su im do sada bili prilično nedostupni.Franckova 100% Arabica nije samo kava koja će vas ujutro razbuditi. Ovo je kava koja će u bilo koje doba dana aktivirati sva vaša osjetila i pružiti vam okus zbog kojeg ćete postati istinski ljubitelji ove kave. 

Podrijetlo arabice
Podrijetlom s planinskih masiva središnjeg dijela Afrike, arabica je prva kultivirana sorta kave koja je poznata po svojoj kvaliteti. Uzgaja se na većim nadmorskim visinama gdje vladaju posebni uvjeti, primjerice česta su kišna razdoblja, jačina sunca je veća, a tlo ima specifičan sastav. Upravo svi ovi specifični utjecaji omogućuju idealan razvoj aroma u plodovima kave, pa arabicu odlikuje kompleksnost i bogatstvo okusa.

Franck Ciglica miljenica generacija 
Jubilarna kava Exclusive ili kako ju mnogi od milja nazivaju "Ciglica" već dugi niz  godina svojim proizvodima uljepšava i upotpunjuje našu svakodnevicu. Jubilarna kava već se generacijama prenosi s koljena na koljeno, a mnogi ju smatraju najboljom i najfinijom domaćom kavom. Jubilarna kava posebna je po tome što je napravljena od selekcije najboljih vrsta sirove kave uz poseban proces mljevenja i prženja. Svojim čarobnim okusom, mirisom te intenzivnom aromom stavlja osmjehe na vaša lica te stvara prekrasna sjećanja i budi uspomene.Kako bi što više približio i obogatio iskustvo ispijanja kave ljubiteljima Jubilarne, Franck je osmislio posebno vakumirano pakiranje specifičnog oblika cigle koji na jedinstven i siguran način čuva izvornu aromu i okus kave. Dokazano je da je upravo ovaj način pakiranja kave najbolje čuva njezinu aromu, svježinu i okus, a pritom štedi novac i jamči sigurnost izbora. Franck Jubilarna kava ujedno je i idealan poklon za svaku prigodu  kao i užitak koji vam uljepšava jutra. 

Komentirajte prvi

New Report

Close