Nismo znali u što se upuštamo. Bez sustezanja to priznaju poduzetnici Davor Bienenfeld i Matej Đorđević, suvlasnici Time restaurant & bara u srcu glavnoga grada. Ipak, ono što su u tek nešto više od dvije godine otkako su preuzeli lokal na top zagrebačkoj lokaciji od njega napravili, dokazuje da su se u ovom biznisu brzo snašli. U tom kratkom roku Time se probio na ama baš sve ljestvice najperspektivnijih zagrebačkih restorana, a odličnim kritikama časte ga čak i oni koji su prema ovom poslovnom pothvatu bili sumnjičavi zbog "etikete" pripadnika zlatne mladeži koju nose njegovi suvlasnici.
Istina, Bienenfeldu Time nije bio potpuni debi u restoranskom poslu. U taj je sektor "zagrizao" dvije godine ranije pokrenuvši Binimoto – prvi domaći lanac take-away sushi restorana u kojem mu se ubrzo pridružio prijatelj i partner iz nekih drugih poslova, Marko Knežević. Nedugo potom njihov zajednički poznanik otvorio je restoran u Petrinjskoj 7, no nije trebalo dugo da poslovanje zbog, kako kaže Bienenfeld, neozbiljnog vođenja – krene nizbrdo. I tako im se ukazala prilika da preuzmu lokal na idealnoj lokaciji u najužem centru Zagreba. "Nisam tada bio u financijski bajnoj situaciji", iskreno će Bienenfeld koji ipak ne krije da je u Time restaurant & bar naposljetku ušao s ulaganjem minimalnim za pokretanje ozbiljnog restoranskog biznisa. Okvirni iznos kretao se oko 100.000 eura za preuzimanje tvrtke, inventara i najma Židovskoj općini u čijem je vlasništvu zgrada, a čiji je i sam član.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Bravo decki..
Nego koliko ste platili ovaj clanak ili isti kede gratis kod vas…?
Moze odgovor?
Uključite se u raspravu