Bezos nakon povratka u svemir: Zemlja je sitna i krhka, a mi koji na njoj živimo nanosimo joj štetu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. srpanj 2021. u 08:40
Foto: Reuters

Uz najbogatijeg čovjeka na svijetu bili su njegov brat Mark, pionirka zrakoplovstva Wally Funk ( 82) i prvi putnik koji je platio put Blue Originu, Nizozemac Oliver Daemen (18).

Američki milijarder Jeff Bezos rekao je da ga je “zapanjila ljepota i krhkost” Zemlje kada je u utorak gledao plavi planet iz svemira, iz svemirskog broda njegove kompanije Blue Origin.

“Svi koji su bili u svemiru rekli su da ih je to promijenilo i da ih je zapanjila ljepota i krhkost Zemlje i ja se potpuno slažem”, izjavio je osnivač Amazona na konferenciji za novinare nakon leta na više od 100 kilometra visine.

Zemlja je “sitna i krhka, a mi koji na njoj živimo nanosimo joj štetu”, rekao je Jeff Bezos. “Jedno je to priznati, a drugo vidjeti vlastitim očima do koje je mjere stvarno krhka”.

Bilo je to prvo svemirsko putovanje s posadom Blue Origina i prvo s putnikom koji je platio put, što otvara novu etapu industrije svemirskog turizma.

Svemirski brod New Shepard, na čijem vrhu se nalazila kapsula s Jeffom Bezosom i tri putnika, poletjela je u utorak ujutro iz pustinje u Teksasu.

Uz najbogatijeg čovjeka na svijetu bili su njegov brat Mark, pionirka zrakoplovstva Wally Funk ( 82) i prvi putnik koji je platio put Blue Originu, Nizozemac Oliver Daemen (18). Wally Funk i on su postali najstariji, odnosno najmlađi astronauti u povijesti.

Kada se kapsula odvojila od potisnika, proveli su nekoliko minuta na visini od 107 km iznad međunarodno priznate granice između Zemljine atmosfere i svemira.

“Uživala sam u svakoj minuti, samo bih željela da je trajalo dulje”, rekla je Wally Funk i dodala da “ne može dočekati povratak u svemir”.

Komentirajte prvi

New Report

Close