Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Besprijekoran restoran visoke kuhinje

Autor: Darija Vranešić Bender
17. listopad 2008. u 00:00
Podijeli članak —

Zagrebački Bistro Apetit vodi vrhunski šef kuhinje Christian Cabalier

Činjenica je da se u Apetit ulazi s prethodnom rezervacijom jer bez rezervacije je gotovo nemoguće dobiti mjesto ne samo vikendom, već i preko tjedna u pristojno doba dana. Prilikom naša zadnja dva posjeta Apetitu, restoran je svaki put bio popunjen do posljednjeg mjesta.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Na ulazu će vas dočekati zanimljiva “instalacija” s biranim vinskim i šampanjskim primjercima, a nakon ulaska u minimalistički uređen prostor samog restorana, koji ne ostavlja dojam sterilnosti, te nakon prvog susreta s osobljem, bit ćete gotovo sigurni da se na ovome mjestu ozbiljno pristupa finoj hrani. Jelovnik je skroman po opsegu, ali gotovo perfekcionistički osmišljen, a isto vrijedi i za ambijent, poslugu te znalački osmišljenu ponudu vina. Kao couvert poslužili su nam kupažu maslinovih ulja istarske obitelji Belić i kruh. Za početak smo kušali dva mala jela besprijekorne izvedbe – torticu od rakova i celera s kavijarom i janjeći pršut s crnom lećom. Kao glavno jelo uzeli smo, pokazalo se, izvrsno spravljen rižoto s kestenima i kremom od tartufa te sočnu mariniranu tunu koja je tek lagano popržena, a uz koju je kao prilog poslužen kremasti krumpir s hrenom. O maštovitosti deserata, tiramisu s kestenom i “lasagne” s kremom od lješnjaka i crnom i bijelom čokoladom, nećemo trošiti riječi. Sve što smo kušali bilo je maštovito osmišljeno. Drugim riječima: u Apetitu znaju što je visoka kuhinja. Visoki standardi zasigurno su očuvani i stoga što je voditelj restorana ujedno i glavni kuhar. Chef Christian Cabalier već je pobrao slavu dok je radio u poznatom bečkom restoranu Cantinetta, ali i u Sešuli, odličnom ribljem restoranu, u Marini pokraj Trogira. Osoblje restorana vrlo je ugodno i uslužno, nikada nećete čuti da vam se konobar ispričava zato jer je “gužva”. Štoviše pri usluzi ili kvaliteti jela gužvu nećete ni primijetiti. Za cijene ne možemo reći da su skromne, no kako za koga i, naravno, kako za koju priliku. Vinska karta je bogata, zanimljiva i očito redovito ažurirana, budući da su uz nazive vina istaknuta i godišta, kako to svaki restoran koji pretendira na visoki rang treba imati.

Činjenica je da se u Apetit ulazi s prethodnom rezervacijom jer bez rezervacije je gotovo nemoguće dobiti mjesto ne samo vikendom, već i preko tjedna u pristojno doba dana. Prilikom naša zadnja dva posjeta Apetitu, restoran je svaki put bio popunjen do posljednjeg mjesta.

Na ulazu će vas dočekati zanimljiva “instalacija” s biranim vinskim i šampanjskim primjercima, a nakon ulaska u minimalistički uređen prostor samog restorana, koji ne ostavlja dojam sterilnosti, te nakon prvog susreta s osobljem, bit ćete gotovo sigurni da se na ovome mjestu ozbiljno pristupa finoj hrani. Jelovnik je skroman po opsegu, ali gotovo perfekcionistički osmišljen, a isto vrijedi i za ambijent, poslugu te znalački osmišljenu ponudu vina. Kao couvert poslužili su nam kupažu maslinovih ulja istarske obitelji Belić i kruh. Za početak smo kušali dva mala jela besprijekorne izvedbe – torticu od rakova i celera s kavijarom i janjeći pršut s crnom lećom. Kao glavno jelo uzeli smo, pokazalo se, izvrsno spravljen rižoto s kestenima i kremom od tartufa te sočnu mariniranu tunu koja je tek lagano popržena, a uz koju je kao prilog poslužen kremasti krumpir s hrenom. O maštovitosti deserata, tiramisu s kestenom i “lasagne” s kremom od lješnjaka i crnom i bijelom čokoladom, nećemo trošiti riječi. Sve što smo kušali bilo je maštovito osmišljeno. Drugim riječima: u Apetitu znaju što je visoka kuhinja. Visoki standardi zasigurno su očuvani i stoga što je voditelj restorana ujedno i glavni kuhar. Chef Christian Cabalier već je pobrao slavu dok je radio u poznatom bečkom restoranu Cantinetta, ali i u Sešuli, odličnom ribljem restoranu, u Marini pokraj Trogira. Osoblje restorana vrlo je ugodno i uslužno, nikada nećete čuti da vam se konobar ispričava zato jer je “gužva”. Štoviše pri usluzi ili kvaliteti jela gužvu nećete ni primijetiti. Za cijene ne možemo reći da su skromne, no kako za koga i, naravno, kako za koju priliku. Vinska karta je bogata, zanimljiva i očito redovito ažurirana, budući da su uz nazive vina istaknuta i godišta, kako to svaki restoran koji pretendira na visoki rang treba imati.

Osobna karta

Opći dojam: besprijekorna kuhinja, koncept na visini i pripadajuće cijene Adresa: Jurjevska 65a, 10.000 Zagreb
Telefon: (01) 4677335
Radno vrijeme: 9-24, ponedjeljkom zatvoreno
Kapacitet: 60-80 osoba
Specijaliziran za: klasična jela u maštovitoj izvedbi

Autor: Darija Vranešić Bender
17. listopad 2008. u 00:00
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close