Američka glumica preminula tjedan dana nakon prometne nesreće

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. kolovoz 2022. u 10:50
Foto: Reuters

Predstavnik obitelji potvrdio je američkim medijima da moždane funkcije nema. 

Američka glumica Anne Heche umrla je nakon što liječnici proglasili moždanu smrt, tjedan dana nakon prometne nesreće u Los Angelesu, objavio je u petak portal TMZ pozivajući se na predstavnika obitelji.

Aparati još održavaju kucanje njezina srca kako bi se njezini organi sačuvali za doniranje, što je bila glumičina želja.

Moždana smrt je, međutim, po kalifornijskom zakonu definicija smrti.

Predstavnik obitelji potvrdio je američkim medijima da moždane funkcije nema.

Glumica (53) bila je u komi od nesreće 5. kolovoza kada se automobilom zaletjela u dvokatnicu u četvrti Mar Vista, “prouzročivši oštećenje zgrade i velik požar”, priopćili su losanđeleski vatrogasci.

Pedeset devet vatrogasaca gasilo je požar 65 minuta, dodaje isti izvor.

Losanđeleska policija navodi u priopćenju objavljenom u četvrtak da će obaviti analizu krvi Heche i da će istražitelji “predati slučaj nadležnim pravosudnim tijelima”. Policija ipak ne navodi hoće li slučaj završiti na sudu.

Lokalni mediji su istog dana pisali da su prve krvne pretrage pokazale prisutnost narkotika u krvi. No moraju se obaviti i druge analize kako bi se utvrdilo je li pozitivan nalaz možda povezan s nekim medicinskim tretmanom.

Kako piše TMZ, internetski portal koji prati slavne osobe, pozivajući se na neimenovane policijske izvore, Heche je bila pozitivna na kokain i fentanil, jak sintetski opioidni analgetik koji se koristi u nekim liječenjima.

Anne Heche je glumila u velikom broju filmova u 1990-im, među kojima u “Šest dana, sedam noći” i “Donnie Brasco”. Poznata je i po ulozi u sapunici “Another World” za koji je 1991. nagrađena Emmyjem.

U 1990-im bila je u vezi s voditeljicom Ellen DeGeneres, što su mediji pomno pratili.

Komentirajte prvi

New Report

Close