Alpske oaze luksuza mame goste koji ne pitaju za cijenu

Autor: Marta Duić , 01. siječanj 2015. u 22:01
Hotel W Verbier u švicarskim Alpama nudi 123 luksuzne sobe i 15 ekskluzivnih rezidencija

Donosimo pregled tri vrhunska hotela koji su u proteklih godinu dana otvoreni u sklopu elitnih skijališta u Švicarskoj i Francuskoj.

Europska skijališta koja nude iznimno povoljne aranžmane postaju sve traženija među turistima, no njihova popularnost još nije omela svjetske hotelijere koji unatoč svim krizama inzistiraju na vrhunskoj ponudi za goste dubokih džepova.

Za imućnu turističku klijentelu neki od njih u zadnjih su godinu i pol dana otvorili prave oaze luksuza u sklopu alpskih ski resorta, a predstavljamo najdojmljivije. Trend ekskluzivnih hotela za bogate ljubitelje skijanja u Europi prošle je zime pokrenut otvaranjem 350 milijuna dolara vrijednog Alpina Gstaada u gradiću koji već tradicionalno posjećuju oni koji za cijenu ne pitaju. Riječ je o švicarskom Gstaadu u kojem se kuće za odmor prodaju po cijenama koje nerijetko dosežu osmero znamenkaste iznose. Sada je taj grad dobio i jednako skupocjeni hotelski smještaj, koji turistima nudi 56 deluxe soba/apartmana, sve odreda opremljene antiknim namještajem i predmetima, uređenim u tradicionalnom švicarskome drvo i kamen stilu.

I svaka, uz, naravno, zapanjujući pogleda na švicarske Alpe, ima brojne "poslastice" poput kamina, podnog grijanja, najmodernijih elektronskih uređaja…A oni koji su spremni za noćenje platiti od 950 dolara naviše mogu se, među ostalim, koristiti hotelskim Range Roverima, opuštati se u luksuznim spa zonama koje nude apsolutno sve najbolje od svijeta suvremenog wellnessa, častiti se u vrhunskim restoranima među kojima i jedan nositelj Michelinove zvjezdice ili pijuckati najskuplje kapljice u elitnim barovima i hotelskom noćnom klubovu. Hotel svojim gostima nudi i kino dvoranu s 25 mjesta  koju mogu unajmiti za privatne zabave. 

Sve što požele
Još jedan novi biser švicarskih Alpa je W Verbier kojeg je otvorila kompanija and W Hotels. Njegovi gosti po noćenju će platiti minimalno 562 dolara kako bi se smjestili u impresivnim zgradama u dnu planine koje nalikuju na drvene kolibe, a sve su povezane staklenim atrijima. Na raspolaganju im je 123 luksuznih soba i 15 ekskluzivnih rezidencija. Uz sve moguće blagodati poput kamina, hidromasažnih kada u golemim kupaonicama i ručno rađenom namještaju. Turisti se mogu baciti u trošak i u vrhunskom restoranu Arola kojeg je u sklopu hotela pokrenuo dobitnik dvije Michelinove zvjezdice, slavni španjolski chef Sergi Arola. Tu je i  impresivni bar sa šankom dugim čak 24 metra, moderni noćni klub te wellness i spa zona.U Courchevelu, najpoznatijem frnacuskom skijalištu  otvoren je L'Apogée Courchevel hotel, dio luksuzne hotelijerske ponude kompanije Oetker Collection.U njezinom su vlasništvu, primjerice, i luksuzni hoteli poput pariškog Le Bristola ili Islanda Sejšelima. 

Francuski biser
Njihov najnoviji francuski hotel ima 33 apartmana i 20 soba te impresivni penthouse s golemom terasom i pogledom na cijelo selo na kojoj je, naravno, i privatni mini hidromasažni bazen. Wellness je inače zvijezda povog francuskog zimskog hotela, turistički novinari koji su ga posjetili tvrde da je riječ o samom vrhu te vrste hotelske ponude. Kako se i očekuje, posjetitelji  L'Apogée Courchevela  također mogu uživati u elitnom restoranu, barovima  i noćnom klubu te posebnom baru namijenjenom isključivo ispijanju najfinijih šampanjaca. 

Privatni vodiči
Privatni vodiči goste će provesti na skijaške ture po francuskim Alpama i izlete u neke od pet okolnih skijaških resorta. Sve u svemu, turistička klijentela koja za cijenu ne pita i ove će sezone imati gdje ostaviti dio svoga bogatstva. 

Komentirajte prvi

New Report

Close