Ako prakticirate dvije loše navike u automobilu, policija bi vas danas mogla zaustaviti

Autor: Poslovni.hr , 17. lipanj 2020. u 08:49
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Tijekom prvih pet mjeseci ove godine, na području Postaje prometne policije Pula-Pola dogodilo se 127 prometnih nesreća.

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu, Postaje prometne policije Pula danas od 9 do 14 sati provodi prometnu akciju pojačanog nadzora korištenja sigurnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela, piše Glas Istre.

Naime, uz alkohol i brzinu, sigurnosni pojas i mobitel prepoznati su kao tzv. četiri ubojice u prometu, prekršaji zbog kojih se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama.

Tijekom prvih pet mjeseci ove godine, na području Postaje prometne policije Pula-Pola dogodilo se 127 prometnih nesreća, što je čak 33% manje prometnih nesreća nego u istom razdoblju prošle godine. Unatoč smanjenju broja prometnih nesreća i smanjenju broja teže i lakše ozlijeđenih osoba za preko 30%, ove godine dogodila se jedna prometna nesreća s poginulom osobom koja nije bila vezana sigurnosnim pojasom, za razliku od prošle godine, kada u prvih pet mjeseci nije smrtno stradala niti jedna osoba.

Komentirajte prvi

New Report

Close