Ako ovdje vozite prljavi automobil dobit ćete novčanu kaznu

Autor: Poslovni.hr , 09. svibanj 2021. u 10:36
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U Francuskoj ne smijete imati slušalice na ušima.

U mnogim europskim državama na snazi su pravila koja baš i nisu uobičajena, a neke od njih donosi HAK revija:

Albanija

Tolerancija na uporabu alkohola u vožnji je 0.01 promil, što je gotovo isto kao da i nema tolerancije. Koliko je to, jedan gutljaj piva, pogled na žesticu, jedna Griotta…

Bjelorusija, Bugarska, Rusija i Rumunjska

Vozite li neoprani, prljavi automobil slijedi kazna.

Bugarska

U jednosmjernim ulicama možete parkirati samo na lijevoj strani.

Cipar

Zabranjena je uporabe sirene u rezidencijalnim četvrtima i u blizini bolnica. Vozačima je zabranjeno jesti u automobilima. Također, korištenje ruku da biste izrazili negodovanje je nedopušteno – to uključuje srednji prst, prijeteće mahanje i ostatak našeg bogatog repertoara neverbalnih uvreda i prijetnji. Sjeti li se netko ove zakonske odredbe u Hrvatskoj, promet više nikad neće biti isti.

Francuska

Ne smijete imati slušalice na ušima. Uključuje to zabavni i informativni program – dakle, ne smijete imati slušalice bluetootha, glazbene slušalice… Blicaju li vam vozači iz suprotnog smjera to nije znak njihove dobre volje i neće vas propustiti – to čine zbog toga što oni žele proći prvi. Dopuštena količina alkohola je 0.02 posto. Dakle, dvije Griotte… Usput, u automobilima morate imati i tester za alkohol. Možete ga nabaviti na svkoj benzinskoj stanici.

>>Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close