20 pitanja koja Apple postavlja kandidatima za posao

Autor: Poslovni.hr , 18. svibanj 2018. u 15:26
Foto: Christoph Dernbach/DPA/PIXSELL

Apple je jedna od najprestižnijih tvrtki na svijetu, pa nije neobično to što mnogi priželjkuju posao baš pod tim krovom.

Na razgovoru za posao u Appleu kandidati dobivaju vrlo neobična i pomalo zbunjujuća pitanja, prenosi tportal.

Apple je jedna od najprestižnijih tvrtki na svijetu, pa nije neobično to što mnogi priželjkuju posao baš pod tim krovom. A da bi se kandidati zaposlili, moraju posjedovati znanja i vještine te briljirati na razgovoru.

Ovo su samo neka od tih pitanja:

 1. Imamo šalicu vruće kave i malo hladnog mlijeka iz hladnjaka, sobna temperatura je između ove dvije. Kada trebamo dodati mlijeko u kavu kako bismo dobili najfiniju kavu?
 2. Koji biste superheroj željeli biti i zašto?
 3. Objasnite što je RAM petogodišnjaku.
 4. Nacrtajte unutarnju arhitekturu iPhonea.
 5. Nabrojite pet načina mjerenja količine benzina u automobilu.
 6. Ako imate 2 jaja, i želite saznati koji je najviši kat s kojeg možete ispustiti jaje bez da ga razbijete, kako biste to učinili? Što je optimalno rješenje?
 7. Kako biste spustili cijenu ove olovke?
 8. Koliko se djece rađa svaki dan?
 9. Imate 100 novčića koji su postavljeni ravno na stol, svaki s glavom i repom, od kojih su 10 glava, 90 repova, a ne možete osjetiti, vidjeti ili na bilo koji drugi način saznati koja je strana okrenuta prema gore. Podijelite kovanice u dvije skupine tako da u svakoj bude isti broj glava.
 10. Postoje tri kutije, jedna sadrži samo jabuke, jedna sadrži samo naranče, a jedna sadrži i jabuke i naranče. Kutije su pogrešno označene tako da nijedna oznaka ne prepoznaje stvarni sadržaj okvira koji označava. Bez gledanja u kutiju izvadite jedan komad voća. Gledajući voće, kako možete odmah označiti sve kutije pravilno?
 11. Imate posla s ljutitim klijentom koji je čekao pomoć 20 minuta i sad je nervozan. Tvrdi da će jednostavno prijeći na Best Buy ili Microsoft Store da dobije računalo koje želi. Kako biste riješili situaciju.
 12. Jeste li pametni?
 13. Stavite čašu vode na ploču i počnite polako povećavati brzinu. Što se prvo dogodi – čaša će skliznuti, prevrnut će se ili će se voda izliti preko ruba?
 14. Opišite ponizno iskustvo.
 15. Izgledate prilično pozitivno, kakve stvari vas spuštaju?
 16. Ako dobijete posudu kovanica, izvadite jednu i okrenete je tri puta da dobijete određenu kombinaciju rep-glava-glava, koje su šanse da ste izvukli baš takvu kombinaciju?
 17. Kako biste isprobali toster?
 18. Ako jednog dana odete na planinu, a sljedećeg siđete natrag, hoćete li se naći na istom mjestu u isto doba dana, pod uvjetom da krenete u isto vrijeme?
 19. 62-63 = 1; Promijenite samo jedan element (znamenku ili operaciju) da bi izjava bila istinita.
 20. Kako biste isplanirali putovanje za svoje kolege u Sjevernu Koreju.
Komentari (2)
Pogledajte sve

Pa meni se čini da ne moraš biti genijalac da bi točno odgovori na ova pitanja 🙂 Neka su više vezana za opću informiranost nego za inteligenciju.

ispada da u apple samo rade genijalci. a to ne da je krivo nego svki iole veci profesionalac koji je radio u timovima zna otprilike sto cini strukturu tima…samo 30-40% su genijaci

New Report

Close