Ovo su fotografije koje nikad ne biste trebali objaviti na društvenim mrežama

Autor: Poslovni.hr , 11. rujan 2021. u 15:26
FOTO: Pixabay

Vrlo je važno da pazite što objavljujete na društvenim mrežama i koje informacije otkrivate. Objavljivane nekih osjetljivih informacija može ugroziti vaš posao, vezu pa čak i identitet.

Ovo je 11 fotografija koje nikad ne biste trebali objaviti na društvenim mrežama.

1. Karta za put

Iako vam se može činiti posve bezopasnim da objavite fotografiju karte za putovanje na koje ćete uskoro ići, to baš i nije tako. Naime, hakeri se tako mogu domoći podataka kao što su vaš broj, datum rođenja, pa čak i nekih podataka s putovnice. Uz to, na karti je najčešće naveden i datum polaska i povratka. Zahvaljujući tome, provalnici znaju kad vas neće biti doma i mogu iskoristiti tu situaciju, prenosi N1.

2. Novac

Na društvenim mrežama ne biste trebali dijeliti bilo kakve informacije o financijskom statusu, a to uključuje i slike novca, kartica ili bilo čega što može dati uvid u vaše financije. Takve fotografija samo povećavaju šanse da vas netko opljačka.

3. Dobitni loto listić

Ako ste imali toliko sreće da osvojite dobitak na lotu, ne biste se trebali hvalisati time okolo, a pogotovo ne objavljivati to na društvenim mrežama. Iskusni kriminalci rako se mogu poigrati s bar kodom i ukrasti vam dobitak.

4. Povjerljive poslovne mailove

Na društvenim mrežama ne biste trebali dijeliti informacije koje su vezane uz vaš posao. Bilo da je riječ o novoj poslovnoj ideji koju vaša tvrtka razvija ili je riječ o komunikaciji s kolegama, ništa od toga ne biste trebali objaviti. Zbog takvih stvari biste mogli izgubiti posao.

5. Rodni list

Objavljivanje podataka o identitetu na društvenim mrežama zasigurno će olakšati posao kriminalcima koji žele ukrasti vaš identitet. Iako je nekima slatko objaviti rodne listove s tek novorođenom bebom, to ipak nije dobra ideja. Rodni list je jedan od temeljnih dokumenata kojim se utvrđuje identitet osobe i ne biste ga trebali tako lako izlagati javnosti.

6. Radovi koji nisu autorizirani

Iako se možda želite pohvaliti nečim što ste napisali, ne biste to trebali podijeliti na mrežama prije nego što svoj autorski rad objavite. Drugi tako vrlo lako mogu prigrabiti zasluge za vaše djelo.

7. Fotografije djece

Na društvenim mrežama ne biste trebali dijeliti fotografije djece, pogotovo ako su tuđa djeca u pitanju. Dobro razmislite prije nego što odlučite objaviti fotografiju maloljetnih osoba.

8. Uspomene na pijanu večer

Vaši potencijalni poslodavci mogu vidjeti takve fotografije, a to vas može diskreditirati. Pripazite i kako se izražavate jer ono što vama zvuči šaljivo možda neće tako zvučati vašem poslodavcu.

9. Političke objave

Političke viceve i objave ne biste trebali dijeliti na svojim profilima jer to vas može koštati posla. Osim toga, političke objave mogu izazvati prilično žustre rasprave zbog čega se možete posvađati i s prijateljima.

10. Velike vijesti drugih ljudi

Ako vas sestra nazove i kaže da je trudna, nemojte to odmah objaviti na društvenim mrežama, posebno ako ona to nije podijelila s bliskim osobama. Iako ste uzbuđeni i sretni, to nije vaša vijest koju biste trebali dijeliti s drugima.

11. Tuđe fotografije

Objavljivanje tuđih fotografija na društvenim mrežama krši standarde Facebooka, a u brojnim zemljama je to i zakonski regulirano pa je objavljivanje tuđih fotografija ilegalno. Ovisno o prirodni slike, druga osoba vas može tužiti, piše The Healthy.

Komentirajte prvi

New Report

Close