10 ‘nemogućih’ pitanja za dobiti posao na Facebooku

Autor: Poslovni.hr , 21. travanj 2015. u 11:05
Foto: Reuters

Bussiness Insider je sastavio popis 24 najtežih pitanja na razgovorima za posao u Facebooku, koji su prikupljeni sa stranice Glassdoor na kojoj radnici ocjenjuju svoje poslodavce.

Facebook je jedno od najpoželjnijih  mjesta za rad ali kako bi se tamo zaposlili najprije morate odgovoriti na nekoliko uistinu teških pitanja koje od vas zahtijevaju trenutak ili dva pomnog promišljanja. Ukoliko vam se posreći i dobijete posao, na plaću sigurno nećete imati primjedbi jer u toj kompaniji stažisti zarađuju više od prosječnog stanovnika SAD-a.

Bussiness Insider je sastavio popis 24 najtežih pitanja na razgovorima za posao u Facebooku, koji su prikupljeni sa stranice Glassdoor na kojoj radnici ocjenjuju svoje poslodavce.

Ovo je deset najzanimljivijih pitanja:

  1. Koliko usisavača ima u SAD-u?
  2. Oteo vas je ruski gangster. Stavio je dva metka zaredom u prazan revolver koji prima šest metaka, zavrtio je bubanj, uperio revolver u vašu glavu i opalio. Ništa, još ste živi. Potom vas pita želite li da ponovno zavrti bubanj ili da opet povuče okidač. Koja je za svaku od ove dvije mogućnosti vjerojatnija da ćete biti upucani?
  3. Što biste učinili tijekom jednog dana provedenog  firmi?
  4. Da ste životinja, koja biste bili i zašto?
  5.  Planirate redizajnirati bankomat; na koji način biste to učinili?
  6. Treba li Facebook nastaviti razvijati vlastite aplikacije ili ih je pametnije kupovati od drugih kompanija?
  7. Koliko biste naplatiti pranje svakog prozora u Seattle?
  8. Koje tehnike ćete upotrijebiti kako bi uočili lažan profil ?
  9. Da imate 100 brojeva kreditnih kartica (i sve informacije), kako biste zaradili što je više novaca moguće u 24 sata koristeći samo online transakcije?
  10. Smatrate li da bi Facebook trebao biti dostupan u Kini?

Komentirajte prvi

New Report

Close