Zadro prodao 17 posto Vira Francuzima

Autor: Poslovni.hr , 28. srpanj 2016. u 14:55
Foto: Marin Špehar / Pixsell

Grupa Cristal Union među najvećim je europskim proizvođačima šećera, alkohola i bioetanola

Francuska grupa Cristal Union, jedan od vodećih europskih proizvođača šećera, alkohola i bioetanola, kupila je 17-postotni udio u Viro tvornici šećera od Marinka Zadre, najvećeg privatnog dioničara Vira.

>>Viru prihod pao za 200 milijuna kuna

“Izvrsno surađujemo s grupom Cristal Union već 10 godina i međusobni interes za vlasničkim povezivanjem proizašao je iz prepoznavanja konkurentskih prednosti koje donosi ovo partnerstvo. Ulazak jedne od najvećih europskih kompanija u šećernoj industriji u vlasničku strukturu omogućit će Viro grupi snažniji iskorak u segmentu izvoza, ali i razmjenu znanja i iskustava u proizvodnji šećera i šećerne repe”, izjavio je Željko Zadro, predsjednik Uprave Vira.

O grupi Cristal Union:

Grupa Cristal Union među najvećim je europskim proizvođačima šećera, alkohola i bioetanola – zauzima četvrto mjesto u proizvodnji šećera te treće mjesto u proizvodnji bioetanola. Primarno posluje u Francuskoj, a veliki dio prodaje ostvaruje izvan Francuske i Europske unije.   

Cristal Union je zadruga koja okuplja deset tisuća proizvođača šećerne repe i više od dvije tisuće zaposlenika u 20 od 29 regija u kojima se u Francuskoj proizvodi šećerna repa.

Cristal Union ima dugoročnu strategiju poslovanja, spajajući društveno odgovorno gospodarstvo (snažna uključenost u okolišna i društvena pitanja), lokalne veze (blizina proizvođača šećerne repe i tvornica) i aktivnu politiku istraživanja i razvoja (istraživanje inovativnih proizvodnih modela usmjerenih prema budućnosti, ostvarivanje vanjskog rasta i uspostavljanje međunarodnih komercijalnih i industrijskih partnerstava, itd.)

Komentirajte prvi

New Report

Close