Vozači Ubera u Hrvatskoj od nedjelje u štrajku, evo koji je razlog

Autor: Poslovni.hr , 16. listopad 2021. u 09:12
Foto: Pixsell

Nema nikakvog obrazloženja što se događa, zašto novac nije isplaćen i kada će biti isplaćen.

Oko 2000 vozača Ubera u Zagrebu i okolici od nedjelje kreće u štrajk i odjavljuje se do daljnjega s popularne mobilne aplikacije, potvrila je Iva Filipović, tajnica Sindikat radnika digitalnih platformi (SRDP), piše u subotu Večernji list.

Razlog štrajka je kašnjenje isplate naknade vozačima od strane Ubera koje se počelo događati sve češće u posljednje vrijeme.

Reakcija iz Ubera

Naši vozači partneri upoznati su sa situacijom kašnjenja uplata zbog greške u sustavu lokalne banke. Još jednom se ispričavamo zbog tehničkog problema, zarade će vozačima biti vidljive na njihovim bankovnim računima najkasnije do ponedjeljka. Potpuno smo predani našoj zajednici vozača i radimo na tome da ovu situaciju riješimo u najkraćem mogućem roku.”

Međutim, vozači su izgubili strpljenje ovog tjedna, a detalje je otkrila Filipović koja ujedno ima svoj obrt, prijavljena je na aplikaciju kao vozačica te u tom smislu predstavlja Uberovog partnera.

“Uber svoje vozače inače isplaćuje svakog utorka za rad koji je obavljen proteklog tjedna. Nijednom vozaču u Hrvatskoj novac nije sjeo na račun u utorak pa smo očekivali da će to biti u petak pošto je takva praska bila prethodnih nekoliko puta kad bi se kasnilo s isplatama. Ovo se počelo događati sve češće. Mi trebamo prehraniti svoje obitelji, agregatori i Uberovi partneri svojim zaposlenicima ne mogu isplatiti plaće. Dakle, to je lančana reakcija koja za sobom povlači niz negativnih posljedica. Vozači su godinama naviknuti na tjedne isplate i tako prilagođavaju svoj život i rad koji je mukotrpan i rizičan”, kaže Filipović.

Dodaje kako je gnjev vozača prouzrokovao izostanak ikakve ljudske komunikacije.

“Uberova politika jest da se hvali socijalnom osjetljivošću i svoje vozače naziva partnerima. Međutim, mi se osjećamo kao digitalni robovi koji zapravo ni ne znaju za koga rade. Jednostavno ne postoji način na koji se može pričati s nadležnom osobom. Mi ne znamo tko su ti ljudi. Jedina mogućnost komunikacije odvija se preko aplikacije te nam svima stigne automatizirani odgovor korisničke službe”, tvrdi Filipović.

Kaže kako će se štrajk svakako održati u ponedjeljak bez obzira hoće li novac vozačima biti isplaćen tog dana, donosi Večernji list.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Filipović laze i  obmanjuje !

To se uopce ne događa cesto u zadnje vrijeme ,kako ona kaze ,znalo se desit ,rijetko i sav novac je uvijek bio isplacen ,a sto se tice korektnosti  boli su od bolta tri puta jer ne potkradaju vozace na voznjama ,a to se i ovo ljeto vidjelo ,gdje bokt doslovno “popusio” sezonu

New Report

Close