Vlasničke promjene u pioniru kibernetičke sigurnosti u regiji: 74 posto Divertoa u vlasništvu Generali Investmentsa

Autor: Suzana Varošanec , 13. rujan 2021. u 09:41
FOTO: Pixabay

Promjene su u sudskom registru već su provedene te je vidljiva i nova upravljačka struktura tako da direktor ostaje manjinski suvlasnik Bože Šarić no od 9. rujna Diverto vode još dva nova direktora Ines Šarić te Simon Mastnak. Prihod od prodaje tvrtke Diverto tijekom razdoblja 2018. – 2020. gotovo se udvostručio, potaknut stjecanjem novih kupaca i rastom upravljanih usluga, uglavnom SOC-a i obrambenih usluga, navodi savjetnik preuzimatelja u ovoj akviziciji Grubišić i partneri, Korporacijske financije.

Završena je nova akvizicija na hrvatskom tržištu gdje operira alternativi investicijski fond  Generali Growth Equity Fund, kojim upravlja Generali Investments, i to u stjecanje većinskog udjela u zagrebačkoj tvrtki Diverto, prema objavi savjetnika preuzimatelja tvrtke Grubišić i partneri, Korporacijske financije.

Osnovan 2007., Diverto je pružatelj usluga informacijske sigurnosti te se, navode, smatra jednim od pionira kibernetičke sigurnosti u regiji.

“S ljudskim kapitalom od 30 IT stručnjaka, Diverto pruža visoku razinu informacijske sigurnosti tvrtkama, institucijama i drugim organizacijama, štiteći ih od sigurnosnih prijetnji koje mogu uzrokovati povrede podataka, financijske gubitke i narušenu vjerodostojnost. Više od 100 klijenata ima razne usluge zaštite informacija, od konzultantskih usluga (upravljanje, rizik i usklađenost, procjene i testovi, obrazovanje i obuka) do upravljanih usluga i rješenja (odgovor na incident, obrambene usluge, SOC – sigurnosni operativni centar)“, navodi se u informaciji o ovom preuzimanju.

Dodaju da se prihod od prodaje tvrtke Diverto tijekom razdoblja 2018. – 2020. gotovo udvostručio, potaknut stjecanjem novih kupaca i rastom upravljanih usluga, uglavnom SOC-a i obrambenih usluga. Samo u protekloj godini rast prihoda u odnosu na 2019. premašio je 26%, te su 2020. uprihodili nešto više od 34 milijuna kuna.

Generali Growth Equity Fund ulaže u mala i srednja poduzeća pružajući podršku svojim višim menadžerima u rastu i razvoju poslovanja, pa se očekuje da će se u narednom razdoblju njihov ulazak poticati nove aktivnosti kao i na planu širenja u regiji.

Prema podacima iz sudskog registra Diverto je prije preuzimanja bio u suvlasništvu tri udjeličara – to su Bože Šarić, Snježana Daidžić i Tomislav Ceraj, s tim da su svoja članska prava Daidžić I Ceraj prodali preuzimatelju, te je ovom akvizicijom novi većinski vlasnik stekao, prema portalu rep.hr – 74% udjela. Promjene u registru provedne su krajem prošlog tjedna te je vidljiva i nova upravljačka struktura u kojoj direktor ostaje manjinski suvlasnik Bože Šarić no od 9. rujna Diverto vode i dva nova direktora Ines Šarić te Simon Mastnak.

Komentirajte prvi

New Report

Close