Visoki trgovački sud potvrdio nagodbu u Agrokoru

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. listopad 2018. u 14:42
Foto: Filip Kos / Pixsell

Jedan je vjerovnik žalbu povukao.

Visoki trgovački sud u Zagrebu u petak je objavio rješenje kojim je odbio ili odbacio 87 žalbi Agrokorovih vjerovnika vezanih uz rješenje Trgovačkog suda s početka srpnja, a kojim je potvrđena nagodba vjerovnika u postupku izvanredne uprave nad Agrokorom.

Naime, Trgovački sud u Zagrebu rješenjem od 6. srpnja potvrdio je nagodbu koju su prihvatili vjerovnici u postupku izvanredne uprave nad Agrokorom na ročištu 4. srpnja, te odredio da će nadzor nad ispunjenjem i provedbom nagodbe provoditi sud, izvanredni povjerenik i privremeno vjerovničko vijeće.

U rješenju tog suda također se navodi kako "postupak izvanredne uprave završava provedbom nagodbe te kako nagodba ima pravni učinak od dana donošenja rješenja o potvrdi nagodbe prema svim vjerovnicima pa i prema vjerovnicima koji nisu sudjelovali u postupku kao i prema vjerovnicima koji su sudjelovali u postupku, a njihove osporene tražbine se naknadno utvrde".

Na to rješenje suda bila je dopuštena žalba u roku od osam dana od dana primitka rješenja, o kojoj je odlučuje Visoki trgovački sud. 

Ukupne tražbine vjerovnika s pravom glasa iznosile su 33,76 milijardi kuna, za nagodbu su glasovali vjerovnici s tražbinama u iznosu od 27,08 milijardi kuna ili 80,2 posto vjerovnika s pravom glasa, dok su protiv bili vjerovnici s tražbinama u iznosu 4,7 milijardi kuna.

Visoki trgovački sud odbio je ili odbacio 87 žalbi, a 2 su vjerovnika odustala od žalbe, navodi se u danas objavljenom sudskom rješenju.

Inače, Vlada je u srijedu prihvatila izvješće o primjeni zakona o postupku izvanredne uprave u Agrokoru, a ministar gospodarstva Darko Horvat tom je prigodom istaknuo kako je završilo financijsko restrukturiranje i izvanredna je uprava napravila sve potrebite radnje i dobre podloge da krene sveukupno restrukturiranje primjenom nagodbe.

Nakon odluke o pravomoćnosti nagodbe kreće proces njezine implementacije, s planiranim trajanjem od oko tri do četiri mjeseca. 

Komentari (5)
Pogledajte sve

Nazalost nismo nista drugo niti ocekivali. Jos nam je drzava I dobra kakvi smo narod.:(


U državi u kojoj premjer postavlja svoju ekipu I sređuje im otimačinu što je drugo bilo za očekivati?
U državi u kojoj USKOK je ku__ politike što je bilo za očekivati?
U zemlji u kojoj sudac radi plagijate magisterija, a drugi u koverti prima novce-što je bilo za očekivati?
SINKOPA.
Bumo se sudili vani a ne u 140-oj zemlji na svijetu.,

Ma sve 5,ako imas love samo udri.Ali za one koji ne znaju da je sudovanje skup sport i kako su zavrsile tuzbe na LRH za preuzimanje. Mene konkretno kleplo nekih 70 kilo eura. To je kad ides kontra politike. Tesko da ces dobit. Zasto to kazem,jer moja tuzba do Strazbura nije niti dosla(naime te tuzbe se isfiltriraju u Hrvatskoj i 98% ih Strazbur ni ne vidi). Nakon toga smo imali Belje(tada je Čača bio miljenik politike,poslovnog,medija,ustavnog suda….) pa sam i to popusio. Zato savjetujem da treba tuzit tamo di politike nema.

Zamislite samo moralnu podlogu onih koji vam lupaju minuse. S obzirom da je pola drzave uhljebljeno, ne cudim se da kritika vlasti i burze nije dopustena.

dakle, potvrdjena je i ozvanicena pljacka i otimacina.
sada se pitajte zasto nema prometa na ZSE.

New Report

Close