Visa uvodi veliku promjenu za sve korisnike kartica zbog uvođenja eura

Autor: Poslovni.hr , 15. prosinac 2022. u 10:07

Euro postaje službena valuta u Hrvatskoj s početkom nove godine, a kako bi svakodnevna plaćanja bila brža i učinkovitija, Visa zajedno sa svojim klijentima – bankama i prihvatiteljima – radi na povećanju limita beskontaktnih transakcija bez autentifikacije PIN-om s 250 kuna na 40 eura.

Popularnost beskontaktnog plaćanja ukazuje na to da je ono postalo norma za europske potrošače i trgovce. Beskontaktno plaćanje karticom, telefonom ili pametnim satom popularno je jer spaja brzinu i praktičnost sa sigurnošću. Takve vrste plaćanja imaju neke od najnižih stopa prijevara u usporedbi s bilo kojom drugom vrstom,  a u zemljama u kojima se ono često koristi, prijevare na prodajnom mjestu i dalje su na najnižoj razini u povijesti, izjavila je Renata Vujasinović, direktorica Vise u Republici Hrvatskoj.

Odluka o povećanju beskontaktnog limita pokazuje predanost Vise da dodatno pomogne potrošačima i trgovcima da se oslone na digitalna rješenja kako bi svakodnevna plaćanja bila brža i učinkovitija.

Plaćanje karticom ili telefonom je jednostavno

„Potrošači će prva dva tjedna moći plaćati robu i usluge u kunama i u eurima. U ovom novom okruženju u kojem će trgovci i pružatelji usluga morati vraćati ostatak novca u eurima, gdje god je to moguće, beskontaktno plaćanje moglo bi pomoći trgovcima i kupcima da primaju plaćanja i plaćaju još jednostavnije. Korištenjem kartice ili pametnog telefona potrošači bi mogli izbjeći gnjavažu oko brojanja nove valute prilikom plaćanja ili primanja ostatka novca, a vjerujemo da će sigurna, pouzdana i jednostavna za korištenje tehnologija kompanije Visa pomoći svima da se bolje naviknu na novu valutu”, rekla je Renata Vujasinović, direktorica Vise u Republici Hrvatskoj.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close