VIDEO: Svjetski mediji o ‘hrvatskom čudu’: Rimac je etablirana snaga u autoindustriji

Autor: Poslovni.hr , 06. srpanj 2021. u 08:58
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Činjenica da će Bugatti kontrolirati specijalist za električne automobile je velik iskorak za Bugatti.

Vijest o Rimčevom preuzimanju Bugattija objavili su i najveći svjetski mediji.

CNN navodi kako su se Volkswagen Grupa i Porsche dogovorili o stvaranju nove kompanije koja spaja Rimac Automobile, hrvatsku tvrtku koja proizvodi električne superautomobile, s čuvenim Bugattijem.

U CNN-ovom članku se navodi kako se Rimac dosad specijalizirao za razvoj tehnologije za električne automobile, uključujući baterije. Među Rimčevim klijentima su, podsjeća CNN, kompanije poput Jaguara, Aston Martina i švedskog proizvođača superautomobila Koenigsegga. CNN navodi i Rimčevu suradnju s talijanskom Pininfarinom, kompanijom koja je svojevremeno bila poznata po dizajniranju za Ferrari.

Financial Times Rimčevo preuzimanje Bugattija  opisuje kao “deal koji cementira poziciju Rimca kao etablirane snage u autoindustriji”, prenosi Index.

Činjenica da će Bugatti kontrolirati specijalist za električne automobile je velik iskorak za Bugatti, kompaniju poznatu po svojim glasnim hiperautomobilima i motorima od 16 cilindara.

No napredak tehnologije baterija doveo je do postizanja brzina koje ne mogu doseći ni najnaprednija vozila koje pogone motori s unutarnjim izgaranjem, navodi Financial Times uz primjer Rimčeve Nevere, koja bi trebala biti najbrži serijski automobil ikad proizveden (tu titulu je dosad držao Bugatti Chiron).

Rimac je, prenosi Financial Times, rekao da će do kraja dekade Bugatti proizvesti potpuno električni automobil, ali dotad će se fokusirati na hibridne modele.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close