VIDEO: Ova 4 proizvoda pobjednici su ovogodišnjeg izbora ‘Odabrani proizvod godine’

Autor: Poslovni.hr , 17. travanj 2021. u 09:46
Foto: Press

Nakon proglašenja pobjednika, proizvodi dobivaju pravo korištenja prepoznatljivog crvenog žiga “Odabrani proizvod godine” na rok od 12 mjeseci.

Petrol Goriva Q Max, kruh sa chia sjemenkama STIL Pekarna, 1.2 Spray Max čistač za pod Vileda te dječje pelene Lumpi Premium u kategoriji privatne robne marke proglašeni su pobjednicima ovogodišnjeg izbora “Odabrani proizvod godine” na održanoj virtualnoj svečanosti dodjele priznanja.

“Odabrani proizvod godine” temelji se se na strogoj metodologiji koja se dosljedno primjenjuje u više od 40 zemalja pod međunarodnom licencom “Voted Product of the Year”, a koja je u Hrvatskoj prisutna od 2016. godine. Svoje su nominacije mogli prijaviti svi novi ili poboljšani, inovativni proizvodi i usluge široke potrošnje, koji su na tržište lansirani u proteklih 21 mjesec. Istraživanje odabira hrvatskih kupaca provela je agencija Nielsen na nacionalno reprezentativnom uzorku u pet nominiranih kategorija proizvoda: goriva, čistača za pod, kruha sa sjemenkama, smrznutih pekarskih proizvoda te dječjih pelena privatnih robnih marki.

“S obzirom na gospodarsku neizvjesnost i nepovoljne tržišne uvjete bilo je za očekivati manji broj nominacija, no za iduću godinu već sad mogu potvrditi da ćemo ih imati trostruko više temeljem dosad održanih razgovora s potencijalnim kandidatima”, optimistično najavljuje Gregor Gorenc, direktor licence za Adria regiju.

“Ove smo godine proveli i istraživanje te izbor za ‘Odabrani proizvod godine’ u sve značajnijoj kategoriji ‘Privatne robne marke’. Na to smo izuzetno ponosni pa i za tu varijaciju žiga mogu najaviti rast u 2022. godini kada planiramo dosad najveću, uistinu spektakularnu dodjelu priznanja u Hrvatskoj”, dodaje Gorenc.

Nakon proglašenja pobjednika, proizvodi dobivaju pravo korištenja prepoznatljivog crvenog žiga “Odabrani proizvod godine” na rok od 12 mjeseci. S jasnim i dobro vidljivim vizualom kupcima se poručuje kako su proizvod ili usluga stekli ovo prestižno priznanje u transparentnoj i jednakoj utrci s konkurencijom, isključivo na osnovi glasova kupaca. Činjenicu da ovaj žig označava zadobiveno povjerenje kupaca, dokazuje i podatak da proizvodi s oznakom “Odabrani proizvod godine” ostvaruju rast prodaje veći od 15 posto.

“Izdvajanje od konkurencije nikad nije bilo važnije, naš je moto za 2021. godinu i vjerujemo da će žig ‘Odabrani proizvod godine’ upravo u tom kontekstu potrošačima olakšati, ubrzati i potvrditi izbor, a nagrađenim proizvodima omogućiti bolje prodajne rezultate”, zaključuje Gorenc.

Komentirajte prvi

New Report

Close