Veliki potres na tržištu: U Europu za godinu dana dolazi mali hibrid po nevjerojatnoj cijeni

Autor: Poslovni.hr , 15. prosinac 2022. u 12:42
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Očekuje se da će novi MG3 biti u prodaji na svim važnijim europskim tržištima.

MG se udomaćio i na hrvatskom tržištu s miksom povoljnih kompaktnih modela i nešto većih, također, povoljnih modela. Kineski proizvođač s engleskim imenom planira s novim malim gradskim automobilom MG3 izazvati pravi potres na europskom tržištu. Cilj je očigledno ući u cijeloj Europi u klasu u kojoj je Dacia nedodirljivi vladar s modelom Sandero, ali tu je i mali dodatak – hibridni model.

Aktualna generacija MG3 prodaje se po početnoj cijeni od samo 14.000 eura, a očekuje se da s novom generacijom koja dolazi na tržište krajem 2023. godine, odnosno početkom 2024. godine, cijene neće pretjerano rasti te da bi hibrid mogao koštati oko 16.500-17.000 eura, što bi bio žestoki udar na konkurente u klasi malih gradskih automobila. Naravno, 1,0 litreni turbobenzinac trebao bi biti još jeftiniji, piše Revija HAK.

Očekuje se da će novi MG3 biti u prodaji na svim važnijim europskim tržištima. Naravno, i Hrvatska je uključena. Uz ovu vijest objavljumemo i fotografiju aktualnog modela koji je u prodaji od 2018. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close